(Foto's/video: Chris de Waard).

Vereniging ZuidWest100 viert vijftigjarig bestaan

De vijftigste verjaardag van de vereniging van huiseigenaren Zuidwest100 is zaterdag niet ongemerkt voorbijgegaan. De bewoners van enkele straten in de componistenbuurt pakten groots uit met een feest in de Paganinistraat voor bewoners, oud-bewoners en burgemeester Lenferink.

Chris de Waard sprak met voorzitter Hans Kallenberg, burgemeester Lenferink, bewoner Frank van Leeuwen en oud-bewoner Robert Strijk en tenslotte met Corrie Wagenaar die een speciale bakwedstrijd organiseerde: Heel Zuidwest100 bakt.

Op het verjaardagsfeestje van Zuidwest100 vond een hele serie feestelijke gebeurtenissen plaats. Burgemeester Lenferink mocht als eerste handeling een wijkvlag hijsen met daarop het nieuwe logo van Zuidwest100. Vervolgens gingen achtereenvolgens burgemeester Lenferink en oud-bewoner/ex-wethouder Robert Strijk met hun handen in het cement om een afgietsel te laten maken. Die handen krijgen een plekje in het trottoir samen met de handen van tal van bewoners.

Daarna onthulde de burgemeester het nieuwe logo zoals dat in de straat in aangelegd. Tenslotte werd ook nog even stilgestaan bij de extra grote boomspiegels die in de Paganinistraat zijn aangelegd en waar door de buurt onderhouden plantjes in worden gezet. Rondom het centrale pleintje in het midden van de straat is bovendien recent al een toepasselijk motief in de stoep aangebracht, bestaande uit pianotoetsen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×