Na de officiële opening volgde een rondleiding door het nieuwe pand. (Foto's/video: Chris de Waard).

Nieuw pand Firma Freek van Os feestelijk geopend

In maart van dit jaar begon aan de Industrieweg in de Voorschotense Dobbewijk de bouw voor het nieuwe pand van de Firma Freek van Os. In mei werd het bereiken van het diepste punt gevierd toen burgemeester Bouvy-Koene de aardwarmte voor de warmtepomp aanboorde en vrijdag werd de feestelijke opening gevierd met de onthulling van het logo op de gevel van het pand. Zelf vervaardigd door Freek en Rien van Os die het bedrijf in 1976 ook hebben opgericht.

Het nieuwe pand is niet alleen groter dan het oude pand aan de Leidseweg, maar ook veel duurzamer. Onder meer door de verwarming, en in de zomer de koeling, met behulp van een warmtepomp. Het komende jaar wordt gekeken hoe dat bevalt, daarna komen er op het dak ook nog ruim honderd zonnepanelen die onder meer de energie gaan opwekken voor de warmtepomp.

Chris de Waard sprak met Marijke van Os over het nieuwe pand dat het familiebedrijf heeft neergezet in de Dobbewijk.

Om er zeker van te zijn dat het nieuwe pand ook op langere termijn voldoende ruimte zou gaan bieden aan alle activiteiten van het bedrijf werd niets aan het toeval overgelaten. Van het nieuwe pand werd door medewerkers een maquette van hout gemaakt. Zo werd besloten om de begane grond iets groter te maken dan in de oorspronkelijke plannen. Bijkomende voordeel: een dakterras op de eerste verdieping.

Economie Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×