Klassieke muziek, theater & geschiedenis bij Cultuur071

Kamerkoor ‘Vocalei’, de Leidse Schouwburg/Stadsgehoorzaal, religieuze en spirituele bijeenkomsten samengevat in het boek ‘Wegwijzers’ , de geschiedenis van het Heerenlogement en de productie van jenever passeren de revue in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 13 oktober.

Als eerste gasten ontvingen we Heleen Gombert en Marian van Wieringen van Kamerkoor ‘Vocalei’. Zij vertelden over het jaarlijkse najaarsconcert dat zij zondag 14 oktober geven in Kerkelijk Centrum ‘De Regenboog’ in de Leidse Merenwijk. Op het programma niet alleen kerkmuziek, maar ook muziek over zeeën, zeelieden, meren en rivieren.

 

Monique Aalbers en Nicole Kik van Leidse Schouwburg/Stadsgehoorzaal schoven aan om een licht te werpen op de programmering van komend seizoen, waarbij in de herfstvakantie veel aandacht is voor de jeugd. Nicole vertelde over de verschillende rondleidingen die georganiseerd gaan worden, met prachtige verhalen over de beide panden.

 

De schrijvers Jeroen Windmeijer en Jos van Duinen kwamen vertellen over hun boek ‘Wegwijzers’ met verhalen over de vele religieuze en spirituele bijeenkomsten die zij het afgelopen jaar hebben bezocht. We weten soms niet wat achter bepaalde deuren gebeurt. Een openbaring.

Historicus Vincent van Zuilen sloot vandaag de uitzending door te vertellen over zijn lezingen “Door Leydsche ogen”. Bevlogen vertelde hij over het Heerenlogement aan de Burcht, honderden jaren geleden een chic hotel voor voorname reizigers en kondigde hij de komst van een nieuwe Leidsche jenever aan.

Wil je meer weten? Mail Vincent dan gerust via info@dekennisproeverij.nl

 

En voor de liefhebber is de gehele uitzending hieronder terug te luisteren!

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×