Proef sociale subsidie afgerond met geld voor vier initiatieven

De gemeente Oegstgeest stelt zo’n 9.000 euro ter beschikking aan sociale burgerinitiatieven in het dorp. Het gaat om vier aanvragen, waaronder voor de vervanging van een rolstoelbus en dorpsgesprekken in het Dorpscentrum. Het is het laatste geld uit een potje van 50.000 euro dat de gemeenteraad eerder dit jaar reserveerde voor sociale initiatieven. Binnenkort volgt een evaluatie van de subsidieregeling.

Bij de vier initiatieven waarvoor geld is toegekend, gaat het om het bevorderen van cohesie in het dorp. “Het was een motie vanuit de raad om een extra focus te leggen op burgerinitiatieven”, aldus wethouder Jan Nieuwenhuis. Het geld dat nu is toegekend gaat naar ‘Stichting Vrienden van Cultuurhuis de Paulus’ (1.450 euro), ‘Gesprek aan tafel in het Dorpscentrum’, (1.980 euro), ‘Uitstapjes voor 80 plussers’ (466 euro) en ‘Bijdrage vervanging rolstoelbus’ (5.000 euro). Nieuwenhuis: “Zo hebben we een heleboel belangwekkende initiatieven kunnen steunen.”

Verslaggever IJsbrand Terpstra in gesprek met wethouder Jan Nieuwenhuis

Evalueren
Opvallend is dat er maar vier aanvragen zijn binnengekomen, waardoor het niet nodig was om te kiezen.”Misschien was de bekendheid nog niet groot genoeg, al is daar wel veel aan gedaan”, licht de wethouder toe. Eind van de maand volgt een evaluatie van de subsidie. Nieuwenhuis: “Daarin gaan we kijken naar de toegevoegde waarde van deze projecten, wat die ons hebben opgeleverd ten opzichte van de normale kanalen die we hebben om initiatieven te steunen.”

In de eerste rond van de subsidie werden bijdragen beschikbaar gesteld aan Thuisdiners, Gastentafel, Ken je buren, Dance fot Health en een Fototentoonstelling over dementie.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×