Politie verricht aanhouding na autobrand in Voorschoten

2

De politie heeft een 20-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de autobrand zondagavond in Voorscohten. Daar ging op de Burgemeester van Eijklaan een bestelbus auto in vlammen op.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek de brand al door een buurtbewoner te zijn geblust. Direct gingen de agenten in de omgeving op zoek naar de verdachte, die volgens de melder gevlucht was met een scooter. Op de Joke Smitsstraat werd de 20-jarige verdachte aangehouden nadat agenten hem zagen weg rennen bij een scooter die op de grond lag. Hij is voor verhoor ingesloten. Zowel de uitgebrande auto als de scooter zijn voor onderzoek in beslag genomen.

De districtsrecherche in Leiden onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Wie zondagavond iets heeft gezien in de omgeving van de Burgemeester van Eijklaan in Voorschoten dat met de brandstichting te maken kan hebben wordt gevraagd om te bellen met de districtsrecherche in Leiden via nummer 0900-8844 of anoniem via M op 0800-7000.

Delen

2 reacties

  1. Stevenshof bewoner op

    Vandaar dat scooter bij de station de Vink op de grond lag, en in het Stevenshofpark en omgeving reden een 4 tal politiewagens rond met zoeklichten

  2. Goed werk en uitstekende samenwerking van politie en buurt! Dit soort tuig dat rucksichtslos de omgeving èn bewoners om wat voor reden dan ook in gevaar brengt moeten we als samenleving stoppen en heel lang van de straat afhalen. Denk eens na voordat je iets dergelijks in je domme kop haalt! Hopelijk krijgen de daders een flinke douw.

Je bent nu offline