De LOI-locatie aan de Leidsedreef is in beeld voor woningbouw. Het taleninstituut heeft bij de gemeente aangegeven te willen verhuizen. (Foto: Chris de Waard).

Serie woningbouwprojecten in Leiderdorp in de pijplijn

Er worden de komende jaren heel wat woningen bijgebouwd in Leiderdorp. Wethouder Willem Joosten somde vanmiddag een hele serie locaties op tijdens de toelichting die het Leiderdorpse college vanmiddag gaf op de programmabegroting 2019-2022. Meest in het oog springende is misschien wel de plek naast de ROC-locatie die momenteel in ontwikkeling is. De Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) aan de Leidse dreef willen verhuizen en de plek komt dan beschikbaar voor woningbouw. Waar LOI heen wil en wanneer is nog niet duidelijk.

Chris de Waard in gesprek met de Leiderdorpse wethouder Willem Joosten over woningbouwprojecten in het dorp.

Andere plekken waar de komende jaren ontwikkelingen verwacht worden zijn het voormalige politiebureau aan de Hoogmadeseweg dat is verkocht aan een projectontwikkelaar, de Driemaster-locatie waar de oude school plaats maakt voor woningen. De leegstaande kantoorgebouwen aan de Statenhof worden getransformeerd naar units voor internationale studenten. Ook het KPN-terrein aan de Lijnbaan staan op de lijst met locatie waar woningbouw gaat plaatsvinden.

Ook bij de Pinksterbloem komt de komende jaren een flinke herontwikkeling op gang. De verouderde flats worden gesloopt en maken plaats voor nieuwbouw. Er moeten minimaal evenveel woningen terugkomen, maar liefst nog meer dan nu. Tenslotte is ook de Baanderij nadrukkelijk in beeld als plek waar woningen kunnen worden toegevoegd. Daar wordt gekeken naar een combinatie van bedrijvigheid en wonen.

Leiderdorp Politiek transformatiestatenhof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×