Moorkoppen als dank voor medewerkers Stedelijk Beheer

18

Bas Regeer van Petit Restaurant De Valk, Jan de Groot van Café Oma Rietje en Raymond Mullemeister van Café-Restaurant de Bruine Boon in Leiden hebben de medewerkers van de afdeling Stedelijk Beheer van de gemeente Leiden vanmorgen tijdens hun pauze ‘overvallen’ met een flinke hoeveelheid moorkoppen.

Toen om 9.00 uur de medewerkers de kantine van Stedelijk Beheer binnendruppelden voor een broodje en een kop koffie werden ze verwelkomd door de drie horeca-ondernemers die met hun zaak in het Leidse kermisgebied zitten. “Het is een blijk van waardering van ons”, zegt Regeer. “Die jongens werken altijd al hard en als je dan ziet wat ze allemaal doen om het gebied weer schoon te krijgen na de viering van Leidens Ontzet. Dat is gewoon geweldig”.

 

Delen

18 reacties

  1. Oeps is ” moorkoppen’ wel een benaming die tegenwoordig nog kan. Of komt de anti Zwarte Pieten club nu ook protesteren

    • Zeur niet zo op

      “Oeps! Kan een krant tegenwoordig nog ergens over berichten zonder dat een vertegenwoordiger van de anti-anti Zwarte Pietenverkeersbrigadiers, zodra de kans zich voordoet, te monkelen over een achtervolging door anti-anti-Zwarte Piet-activisten?”. Men is erg fijn afgesteld en overgevoelig. Het gaat dan ook om cultuur.

    • Verklaar u nader. Valt die schoonheid u toevallig nu pas op, dat binnenrijm met die o’s en zo? Of is het de schoonheid ook verscholen in ‘Negerzoen’, hoe het woord gekleurden indirect hun plek wijst, meer object dan subject? Wat brengt u in zulk een esthetische vervoering, dat u er in stamelende woorden kond van wil doen?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline