Keeper Yosri Rashwan scoorde voor ZVL-1886. (Foto: PR/ZVL-1886)

Keeper en debutant scoren voor ZVL

Tegen UZSC, de ploeg die afgelopen seizoen na drie titels op rij de belangrijkste prijs van het jaar moest inleveren bij AZC Alphen, zijn de mannen van ZVL-1886 er niet in geslaagd het succes tegen ZPB Barendrecht een vervolg te geven. In Utrecht verloor de ploeg van Niels Joor met 10-7. UZSC was en bleef daardoor ongeslagen lijstaanvoerder in de waterpolo-eredivisie. ZVL is met twee overwinningen en twee nederlagen middenmoter.

De Leidse ploeg begon goed in De Krommerijn. Roeland Spijker en Tim van der Meer zetten een 0-2 tussenstand op het scorebord. Heel lang plezier had ZVL-1886 daar niet van, want nog voor het einde van de eerste periode was het alweer gelijk: 2-2. In de tweede periode draaide de thuisploeg de rollen om en nam een 4-2 voorsprong. Toch waren er halverwege nog wel degelijk kansen voor ZVL, dat vlak voor het rustsignaal op 5-4 kwam door een curieus doelpunt. De maker was namelijk keeper Yosri Rashwan.

In het derde kwart kon alleen Adam Maklari iets uitrichten tegen de overmacht van UZSC. Hij scoorde twee keer, maar de thuisploeg zette daar vier treffers tegenover en daardoor was het 9-6 met nog één periode te gaan. Die eindigde in 1-1. Voor ZVL was er – ondanks het verlies – een leuke opsteker. Debutant Jimmy Sjardijn maakte namelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd: 10-7.

UZSC-ZVL-1886 10-7 (2-2, 3-2, 4-2 en 1-1).
Doelpunten ZVL: Adam Maklari 2, Roeland Spijker, Tim van der Meer, Omar Qachach, Yosri Rashwan en Jimmy Sjardijn.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×