René van der Smeele stopt eind volgend jaar als voorzitter van Museum Voorschoten. Hij wordt dan opgevolgd door Hans Rasch. (Foto: Chris de Waard).

Nieuwe bestuursleden voor Museum Voorschoten

Het bestuur van Museum Voorschoten wordt per 1 januari 2019 deels vernieuwd. Er treden drie nieuwe bestuursleden toe. Oud-wethouder Hans Rasch wordt vice-voorzitter en zal eind 2019 de huidige voorzitter, René van der Smeede, opvolgen. Erik Hennevanger wordt penningmeester en volgt in die functie Kees Scholtes op. Reinier van’t Zelfde wordt bestuurslid met als aandachtsgebied het collectiebeheer van het museum.

Hans Rasch heeft een ruime bestuurlijke ervaring en kent Voorschoten vanuit vele functies. Zowel op vrijwilligersterrein als politiek. Recentelijk was hij wethouder van de gemeente Voorschoten met o.a. erfgoed, onderwijs en jeugd in zijn portefeuille.

Erik Hennevanger heeft vanaf 1986 een rijke historie als penningmeester van Voorschotense organisaties. Zo was hij penningmeester bij Stichting Scouting Voorschoten (Leif Erikson en Kimball O’Hara), de Dierenbescherming afdeling Voorschoten, de Speelotheek en de Stichting Senioren Voorschoten (Seniorenmagazine). In 2011 werd hij verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar.

Reinier van ’t Zelfde is informatie-architect bij het RKD– Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis Hij werkt al een ruim aantal jaren als vrijwilliger bij Museum Voorschoten en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het collectiebeleid en de aanschaf van voor Voorschoten relevante objecten.

“Ik ben er eigenlijk wel trots op dat Museum Voorschoten in staat is geweest drie mensen met een indrukwekkende staat van dienst te interesseren voor een bestuursfunctie,” zegt René van der Smeede die het komende jaar nog voorzitter van Museum Voorschoten is. “Het geeft toch aan dat we de afgelopen jaren er in zijn geslaagd een succesvolle onderneming op het gebied van cultuur en cultureel erfgoed op te bouwen. Ik dank Kees Scholtes voor zijn grote inzet van de afgelopen jaren en ben blij dat hij heeft aangegeven om als vrijwilliger van het museum zijn ervaring en kwaliteiten nog ter beschikking te stellen.”

Cultuur Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×