Online platform rookvrij.nl voor rookvrije kindomgeving

Vandaag is de website rookvrij.nl gelanceerd. Het is een gezamenlijk initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds in hun strijd voor een Rookvrije Generatie. “Via het nieuwe platform kan iedereen nu met één druk op de knop laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in hun buurt rookvrij moeten worden. Met deze online handtekeningenactie kunnen straks alle betrokkenen zien waar in de regio behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook. En zo kan iedereen zelf helpen voorkomen dat kinderen beginnen met roken.”

Rookvrije plekken voor kinderen
Ruim acht op de tien Nederlanders willen dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden,  zo blijkt uit een onderzoek dat KWF Kankerbestrijding in mei van dit jaar liet uitvoeren. “Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook waar kinderen bij zijn,” aldus de initiatiefnemers die op deze manier willen laten zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen heel eenvoudig is.

Iedereen kan iets doen
“Met rookvrij.nl kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden. Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen en zo de rookvrije generatie te realiseren,” legt voorzitter Floris Italianer van de Alliantie Nederland Rookvrij uit. “Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid.

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×