(Afbeelding: COC Leiden, Petra van Velzen).

COC Leiden sluit jubileumjaar af met onderwijsdag over seksuele- en genderdiversiteit

COC Leiden organiseert op zaterdag 3 november een onderwijsdag over seksuele- en genderdiversiteit in de klas. Een dag vol workshops, korte toespraken en theater. Iedereen die zich bezighoudt met diversiteit in de klas of gewoon meer willen weten over het onderwerp, wordt tijdens de onderwijsdag bijgepraat over hoe hiermee om te gaan.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Debbie Helaha van COC Leiden over de onderwijsdag.

Tijdens de dag komen zaken aan de orde als ‘Wat als leerlingen niet uit de kast durven komen’ en  ‘Kom je als leraar zelf wel of niet uit de kast’. Vaak is homo- of biseksualiteit nog een lastig onderwerp. Het doel van deze dag is handvatten geven om deze onderwerpen beter bespreekbaar te maken in de klas. “Wanneer je er met de klas over praat blijkt diversiteit veel vanzelfsprekender dan verwacht”.

Sprekers zijn onder andere de Leidse wethouder emancipatie Yvonne van Delft, Aminata Cairo, lector inclusief onderwijs aan de Haagse Hogeschool en Gazi Duran van stichting Maruf over LHBTI+[1]-moslims. De GGD vertelt over de resultaten van het onderzoek naar ‘seks onder je 25e’.

“Leerlingen ontdekken tijdens hun puberteit wie zij zijn. Dit maakt het voor veel jongeren een lastige leeftijd. Voor pubers die erachter komen dat ze lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn is een veilige omgeving om te kunnen leren en zich te ontwikkelen van extra groot belang,” zegt Maaike Kluit, coördinator onderwijs en voorlichting van COC Leiden.

“Daarom strijdt COC Leiden voor inclusief onderwijs waar iedereen een plek krijgt. Toch vinden veel scholen het ingewikkeld seksuele- en genderdiversiteit een vanzelfsprekend onderdeel te maken van het onderwijsprogramma. COC Leiden helpt leraren graag op weg om het beter bespreekbaar te maken. Deze dag geeft scholen handvatten voor beleid, lessen en onderwijsmethodes.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×