(Foto: PR/Montessorischool Apollo).

Montessorischool Apollo rent 2000 euro bij elkaar voor Stichting Semmy

De Leidse Montessorischool Apollo heeft dit jaar 2000 euro opgehaald met de sponsorloop. Het opgehaalde geld werd afgelopen vrijdag gedoneerd aan Stichting Semmy voor onderzoek naar hersenstamtumoren. Dit doel werd gekozen omdat in 2013 een klasgenootje van de huidige groep 8 aan deze ziekte overleed.

Ieder schooljaar organiseert Montessorischool Apollo een sponsorloop waarbij de kinderen rondjes rennen in het Hooghkamerpark. Voor aanvang van deze sponsorloop starten de kinderen een zoektocht naar sponsors in de familie- of vriendenkring, maar ook in bijvoorbeeld de woonwijk of sportclub. Na zich in het zweet te hebben gerend, worden de donaties door de kinderen verzameld en aan een goed doel geschonken. Dit jaar werd Stichting Semmy in het zonnetje gezet. Stichting Semmy doet al jaren belangrijk onderzoek naar Diffuus intrinsiek ponsglioom (DIPG of hersenstamtumor) en is landelijk bekend geworden door de nagellakactie van Tijn en Wendy van Dijk. Montessorischool Apollo voelt zich op een bijzondere wijze verbonden aan de stichting; door deze vreselijke ziekte heeft de huidige groep 8 veel te vroeg, in 2013 al, afscheid moeten nemen van groepsgenootje Paulien.

Vrijdag was het zover om de sponsorloopcheque uit te reiken aan John van Emmerik van Stichting Semmy. Dit werd gedaan door een aantal groepsgenoten van Paulien in bijzijn van een grote groep betrokken ouders, kinderen en schoolteamleden. Ook de vader, moeder, oma, broertje Jens en zusje Tessa van Paulien waren bij de uitreiking aanwezig. Tijdens de sponsorloop hebben naast alle kinderen van Montessorischool Apollo ook Jens en Tessa ontzettend hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te rennen. Dat leverde voor Stichting Semmy in totaal een mooi bedrag van 2000 euro op. Directeur Antoinette Poldervaart: “Dankzij de inzet van de kinderen hebben we als montessorischool een hele mooie bijdrage kunnen leveren aan het bijzondere werk van Stichting Semmy en daarmee een eerbetoon gebracht aan Paulien. Daar kunnen we met zijn allen trots op zijn!”

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×