Zo'n 150 leden van BV Leiden waren maandag te gast bij Sligro Leiden voor een proeverij. (Foto's: Emile van Aelst).

Sligro Leiden ondergaat grootschalige verbouwing naar 3.0 formule

Sligro Leiden ondergaat in het eerste halfjaar van 2019 een grootschalige verbouwing. Vanaf 2 januari wordt de vestiging aan de Rooseveltstraat omgebouwd tot een zogenaamde 3.0 vestiging waarbij duurzaamheid, inspiratie en presentatie van de versproducten voorop staan. Om in juni helemaal klaar te zijn, worden er op dit moment al voorbereidende werkzaamheden gedaan. Tijdens de verbouwing blijft Sligro open en zijn alle producten gewoon beschikbaar.

Reanne van Kleef in gesprek met vestigingsmanager Arno de Jong van Sligro Leiden over de aanstaande verbouwing.

Vestigingsmanager Arno de Jong van Sligro Leiden maakte de verbouwing bekend tijdens een evenement van ondernemersnetwerk¬†BV Leiden. “Dit is eigenlijk het laatste grote evenement in onze vestiging zoals de klanten die kennen”, vertelt hij op de avond waarbij zo’n 150 ondernemers uit de Leidse regio een uitgebreide proeverij door restaurateurs uit de regio langs gaan.

Inspiratie
Sligro Leiden staat mede bekend om de gastvrijheid en de vele inspiratie-evenementen, maar eigenlijk strookt dat niet met de uitstraling van het wat verouderde, zakelijke pand. “Inmiddels zitten we hier nu zeventien jaar en je moet je bedrijf zo inrichten dat het aantrekkelijk blijft voor je klanten”, vertelt De Jong. “We willen veel meer beleving kweken in de groothandelsmarkt. Sligro heeft daar een hele mooie module voor zodat we klanten kunnen inspireren er veel meer vers, Deli Food, mooie wijnen en noem het maar op te beleven is.”

Van het gas af
Ook duurzaamheid krijgt een belangrijke rol in het vernieuwde pand. De Jong: “Ik geloof dat we zelfs het eerste bedrijf in de Rooseveltstraat zijn dat straks van het gas af is. We gaan met warmtepompen werken en het pand wordt helemaal ingepakt zodat we aan alle milieuvoorwaarden voldoen..”

Verbouwing
Hoewel de verbouwing op 2 januari 2019 pas officieel van start gaat, is er nu al een soort van ‘voorverbouwing’ aan de gang. Daarmee wil Sligro Leiden ervoor zorgen dat de verbouwing hoe dan ook voor de zomervakantie is afgerond. “We zijn nu op de eerste verdieping al een nieuw restaurant aan het maken. De ruimte van het huidige restaurant komt daardoor vrij en die kunnen we gebruiken als transitieruimte als bijvoorbeeld de bakker of de slager wordt verbouwd. Alle producten blijven ook beschikbaar en we zorgen voor minimale last tijdens de verbouwing”, aldus De Jong.

Bekende Leidse Nederlander
Voor de opening in juni heeft De Jong al grootse plannen. “Wat precies de datum wordt weten we nog niet, maar daar houden we iedereen van op de hoogte. We willen natuurlijk ook een hele mooie openingscampagne draaien. Voor de opening zelf heb ik een hele bekende, echte gave, leuke Leidenaar in gedachten. Ik hou nog even geheim wie dat is.”

Economie Leiden verbouwingsligro


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×