Na de voorlichting over babbeltrucs, was het tijd voor een potje bingo. Mét toepasselijke prijzen! (Foto's: IJsbrand Terpstra).

Senioren bingoën tegen babbeltrucs in Oegstgeest

‘Bingo!’ De raadzaal van het gemeentehuis van Oegstgeest veranderde donderdagmiddag in een zaal voor preventie en gezelligheid. De gemeente en politie organiseerden er een voorlichting over babbeltrucs, gecombineerd met een spelletje bingo. Burgemeester Emile Jaensch verstuurde alle 80-plussers uit het dorp persoonlijk een uitnodiging. “Dit is een van de punten die ik veel zie terugkomen in de politierapporten”, aldus Jaensch.

De combinatie van een leerzame voorlichting en een gezellige bingo bleek een gouden greep: met zeventig aanwezigen zat de raadzaal vol en stonden er zelfs enkele ouderen op een wachtlijst. “We hadden niet verwacht dat er zoveel mensen zouden komen, maar dat is natuurlijk wel erg leuk”, aldus Leonie Straathof (beleidsmedewerker Gemeente Oegstgeest en mede-organisator van de middag). Samen met politieagent Chris Bovenlander, die het idee voor de middag bedacht, regelde ze een slotenmaker en de Unie KBO om over preventie tegen babbeltrucs te vertellen.

IJsbrand Terpstra sprak met Emile Jaensch, Chris Bovenlander en een aantal aanwezigen

Tips
Naast voorlichting over babbeltrucs en de beveiliging van een woning, was er ook ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, met goede voornemens tot gevolg. “De deur niet open doen als je het niet vertrouwt, dat is heel verstandig volgens mij”, zegt een aanwezige. Vanuit de organisatie kwam ook een aantal tips, waaronder ook erg voor de hand liggende, maar daardoor niet minder relevant: “goed opletten of je iemand vertrouwt, ik denk dat je daar al een heel eind mee komt”, aldus Straathof.

Hoofdprijs
Tot slot van de middag was er de bingo, waar toepasselijke prijzen waren te winnen. Jaensch: “Die kunnen de mensen weer gebruiken om babbeltrucs te voorkomen.” Na een aantal rondes viel de hoofdprijs: een deurspion, gemonteerd door de aanwezige slotenmaker en de burgemeester. Op die manier kon een aantal aanwezigen direct aan de slag met de tips uit de voorlichting.

112 Sleutelstad Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×