Verwarring in Leiderdorp over de Leidse ijsbaan

Onduidelijkheid over de Leidse ijsbaan tijdens het politiek forum in Leiderdorp. De bijdrage aan de nog te bouwen ijsbaan werd besproken, maar was er in Leiden niet al een besluit over genomen? Volgens de voorzitter van de Leidse ijshal zijn er echter ‘positieve ontwikkelingen’ over het besluit bij buurgemeenten.

Leiden maakte vorige maand bekend dat er te weinig geld werd bijgelegd door buurgemeenten en koos daarom voor de 250 meter baan, in plaats van de 333 meter. Leiderdorp had er nog geen besluit over genomen.

Tijdens het politiek forum maandagavond sprak onder andere Jos Arts, de voorzitter van de ijshal in Leiden, in. Volgens hem waren er nog positieve ontwikkelingen in Alphen en Katwijk omtrent de 333 meter baan. Meer zei hij er niet over. Volgens Arts kon de gemeente alsnog een besluit nemen over al dan bijdragen aan de 333 meter ijsbaan.

Marleen Hogendoorn in gesprek met sportwethouder Joosten over het afblazen van de langere ijsbaan door Leiden.

“Ik heb het idee dat ik in de twilight zone zit,” reageerde Jeroen Hendriks van D66, “eerst hebben we de deadline gemist, en nu blijken er toch mogelijkheden te zijn. Hoe dan ook, dit is een voorbeeld van hoe regionale samenwerking niet zou moeten gaan.” Mirjam van der Stelt van CDA beaamde dat. En Olaf McDaniel van PvdA noemde het teleurstellend dat Leiden niet op alle partijen heeft gewacht alvorens met een besluit te komen: “Paul, doe een stap terug en probeer en probeer de regio alsnog te verenigen”.

Wethouder Joosten wist niets van die positieve ontwikkelingen die Arts noemde. Hij legde uit dat hij bij zijn aantreden als sportwethouder met de betreffende wethouders over de ijsbaan heeft gesproken. Leiden gaf een richtlijn mee met wanneer de buurgemeenten met een besluit hierover moesten komen. Maar toen was er plots het besluit van de Sleutelstad voor een 250 meter baan te gaan, in plaats van een 333 meter. Wethouder Joosten gaat na of er toch nog andere geluiden zijn over de ijsbaan in de regio.

 

Advertentie

Leiderdorp Nieuws Politiek Sport 333 meter ijsbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×