De JongerenAdviesRaad (JAR) reikt dit jaar voor de zesde keer het Zoeterwouds Jongerencompliment uit. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude zoekt jonge helden voor Jongerencompliment

In Zoeterwoude worden jonge ‘helden’ gezocht voor het Zoeterwouds Jongerencompliment. Het Jongerencompliment is bedoeld voor jongeren die zich op een bijzondere manier belangeloos inzetten voor de gemeenschap. Behalve een blijk van waardering is het Jongerencompliment ook een stimulans om met het goede werk door te gaan. Kandidaten kunnen tot 14 december aangemeld worden. De JongerenAdviesRaad (JAR) reikt dit jaar voor de zesde keer het Zoeterwouds Jongerencompliment uit.

Kandidaat nomineren
Kandidaten die genomineerd worden, dienen aan een aantal criteria te voldoen:
• De kandidaat mag maximaal 21 jaar zijn op 7 januari 2019
• De kandidaat moet in Zoeterwoude wonen (of gedurende de periode waarvoor hij/zij genomineerd wordt in Zoeterwoude hebben gewoond).
• De jongere heeft zich lange tijd belangeloos ingezet voor anderen, of een bijzondere, eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis geleverd. Denk hierbij aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, jongeren die de zorg voor familie op zich nemen, kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad.

De JAR bekijkt de aanmeldingen en selecteert de drie meest bijzondere kandidaten. De portefeuillehouder en de begeleidende beleidsondersteuner sociaal domein van de gemeente brengen daarna een zwaarwegend advies uit aan de JAR. De JAR bepaalt vervolgens de winnaar, die tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoeterwoude op maandag 7 januari bekend wordt gemaakt.

Een kandidaat aanmelden kan via: www.zoeterwoude.nl/jongerencompliment.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×