De Alphense raad verwierp afgelopen avond nipt een nieuw voorstel om mee te betalen aan de langere Leidse schaatsbaan.

Alphen betaalt definitief niet mee aan langere Leidse schaatsbaan

Soms tegen beter weten in bleven de schaatsers uit de regio, met voorop voorzitter Jos Arts van de Stichting Schaatshal Leiden, geloven in een nieuwe schaatsbaan van 333 meter in Leiden in plaats van een 250-meterbaan. Immers, zo lang er leven is, is er hoop en nog steeds leken er lichtpuntjes. Tot vanavond.

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn was eerder van plan om pas in februari een definitieve beslissing te nemen over hun bijdrage aan de langere baan. Toen bleek dat alleen al die lange termijn voor de Leidse sportwethouder Dirkse voldoende aanleiding was om de stekker uit de langere baan te trekken, werd de besluitvorming alsnog naar voren gehaald.

Een motie met een nieuw voorstel voor de Alphense bijdrage haalde het echter niet. Van de 38 aanwezige raadsleden stemden er 18 voor en 20 tegen. Daarmee maakt het definitief niet meer uit wat andere regiogemeenten nog doen, want ook al zeggen de gemeenten die nog formeel kunnen besluiten allemaal ja, dan nog gaapt er een onoverbrugbaar financieel gat. Zelfs Jos Arts lijkt dat nu te beseffen. Op de vraag of dit nu het definitieve einde is van zijn strijd om een 333 meterbaan zegt hij terneergeslagen: “Ik ben bang van wel of er moeten wonderen gebeuren”.

Advertentie

Leiden Politiek Regio Sport 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×