Zirskiër Jeroen Kampschreur uit Leiderdorp is een van de kanshebbers.. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Vijf sporters uit Leidse regio op shortlist nationale Sportprijzen

Vijf sporters uit de Leidse regio staan op de shortlist van de nationale Sportprijzen in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Paralympisch Sporter van 2018. Een vakjury bepaalt uit de namen de uiteindelijk genomineerden. Op 19 december worden tijdens het NOC*NSF Sportgala de winnaars bekend gemaakt.

Eén van de grootste kanshebbers is langebaanschaatser Kjeld Nuis. Dit jaar won hij op de Olympische spelen op de 1000 en 1500 meter een gouden medaille. Nuis is geboren in Leiden en opgegroeid in Zoeterwoude. Hij leerde schaatsen in Leiden en is lid van Leidse schaatsvereniging IJVL.

De Leidse Carolijn Brouwer maakt kans op de titel Sportvrouw van het Jaar. Ze schreef dit jaar geschiedenis door als eerste vrouw de Volvo Ocean Race op haar naam te schrijven. dat deed ze als onderdeel van Dongfeng Race Team.

Ook Esmee Vissers doet mee in de categorie Sportvrouw van het Jaar. Vissers was de grote verrassing op de Olympische Spelen door op de 5000 meter goud te pakken. De langebaanschaatster is geboren in Leiden, maar groeide op in Beinsdorp.

In de categorie Paralympisch Sporter is paraskiër Jeroen Kampschreur uit Leiderdorp een kanshebber. Op de paralympische spelen won het toen 18-jarige talent goud op de supercombinatie. In 2017 sleepte Kampschreur de titel Sportman van het Jaar 2017 in Leiderdorp al binnen.

Waterpoloster Rozanne Voorvelt maakt met het Nederlands Waterpoloteam kans op de titel Sportploeg van het Jaar. Zij werden dit jaar Europees kampioen. Voorvelt komt uit voor de Leidse waterpolovereniging ZVL-1886 en komt zelf uit Leiderdorp. Daar werd ze vorig jaar nog tot Leiderdorps Sportvrouw van 2017 gekozen.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport Zoeterwoude Jeroen Kampschreur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×