(Foto's: Chris de Waard).

Vier decennia De Zaailing aan de Hooigracht

In 1978 opende de biologische supermarkt De Zaailing aan de Hooigracht in Leiden de deuren. Zaterdag werd het veertigjarig bestaan gevierd met de oprichter, klanten, familie, bekenden en klanten. En met wethouder Martine Leewis die in haar studententijd ook vaste klant was: “Ik woonde hier toen iets verderop en de Zaailing had toen al het lekkerste brood van Leiden”.

Chris de Waard ging naar het jubileum van De zaailing en sprak met wethouder Martine Leewis, eigenaar Paul van Ginkel, moeder Bep van Ginkel die de winkel is begonnen en met Joke die jarenlang in de zaak werkte.

Aad en Bep van Ginkel begonnen eind jaren ’70 een bescheiden natuurvoedingswinkel aan de Hooigracht. Begin jaren ’80 verhuisden ze naar de overkant waar op nummer 41 veel meer ruimte was. Het restaurant met biologisch-dynamische producten dat op het zelfde adres enige tijd werd gerund, werd geen succes, de supermarkt des te meer.

Advertentie

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×