Leidse Voedselbank begint met thuisbezorgdienst

7

De Voedselbank in Leiden breidt vandaag haar dienstverlening uit. Om ook mensen die niet gemakkelijk zelf naar de voedselbank kunenn komen, toch te kunnen helpen. Wekelijks krijgen een kleine vierhonderd huishoudens een voedselpakket van de Leidse Voedselbank, maar voorzitter Karel van Schie denkt dat er meer mensen zijn die wel in aanmerking komen voor hulp van de voedselbank maar dat niet doen omdat ze zich schamen, omdat  ze niet bekend zijn met de voedselbank of omdat ze niet mobiel genoeg zijn.

Voedselbank Leiden start vandaag met een bezorgdienst voor mensen die niet in staat zijn zelf naar de voedselbank te komen. In eerste instantie gaat het om een pilot van vier maanden. Met de eigen bezorgdienst wil de Voedselbank zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken en ondersteunen.

Ouderen, chronisch zieken of mensen die om een andere reden niet in staat zijn zelf te komen, en in hun omgeving niemand hebben die voor hun een pakket kan ophalen, kunnen een beroep doen op deze bezorgdienst.

Radius ondersteunt het initiatief van de Voedselbank door één van haar koelauto’s voor de bezorging beschikbaar te stellen. Stichting de Carolusgulden heeft zich bereid verklaard om voor het eerste jaar de vervoerskosten voor haar rekening te nemen.

Karel van Schie, voozritter Stichting Voedselbank Leiden, in gesprek met Nieuws071-presentator Gerry van Bakel .

Delen

7 reacties

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline