(Foto:s: Reanne van Kleef).

Rugby Hunk Kalender voor goede doel groot succes

De Rugby Hunk Kalenders van DIOK gaan als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels zijn er zo’n 550 kalenders verkocht. De opbrengst van de kalenders, die voor 10,00 euro per stuk worden verkocht, gaat naar jeugdhospice Xenia.

Reanne van Kleef sprak met een aantal spelers van DIOK en een paar kopers over de Rugby Hunk Kalender voor Xenia Hospice.

Afgelopen zaterdag hielden de mannen van DIOK 1, die voor het goede doel uit de kleren gingen, een signeersessie. Tijdens de fotoshoots vonden de meesten het nog erg spannend, maar inmiddels zijn ze allemaal zeer tevreden over het resultaat. “Photoshop heeft goed gewerkt” en “Nou je moet maar even op januari kijken” werd er tijdens het signeren gegrapt.

Tijdens de signeersessie werden er nog eens tachtig tot honderd kalenders verkocht. “Leuk, mooi! Ik heb ze nog nog allemaal gezien, maar wel bij iedereen z’n handtekening gehaald”, zegt een enthousiaste koopster met een stapel kalenders onder haar arm. “Volgende keer mogen die broekjes ook wel uit”, voegt iemand anders er lachend aan toe. De foto’s zijn gemaakt door Ed van Brecht. Met stijl heeft hij de goed gevormde rugbylichamen van de mannen vastgelegd. Uiteraard mét broekjes aan, want de kalenders zijn voor iedereen bedoeld.

Er is nog een beperkt aantal kalenders beschikbaar. Die zijn te koop bij  bij RC DIOK aan de Smaragdlaan, Frank’s Bloemensjop aan de Lange Mare en bij Sportscafé The Duke of Oz aan de Oude Singel.

Een lach en een traan
Na de wedstrijd van DIOK was het nog lang druk in de kantine. Naast de signeersessie werd er namelijk ook stilgestaan bij het overlijden van clubicoon Steef Abelman. Op 29 november overleed hij op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Voor de wedstrijd hielden DIOK en RC Waterland een minuut stilte.

Op de emotionele dag voor DIOK voelt voorzitter Cees Ahsmann door het succes van de kalenderactie toch ook veel blijdschap. “Het initiatief om deze kalender voor Xenia te maken is overweldigend. Een mooi moment in de geschiedenis van DIOK. Vandaag is ook een memorabele dag omdat een van de mannen van het eerste uur, Steef Abelman, onlangs is overleden aan kanker. Er zijn daarom ook veel oud-leden vandaag op DIOK. Iedereen is met elkaar begaan en realiseert zich ook dat we allemaal vergankelijk zijn. Als we dan kijken naar het initiatief dat door het eerste team van DIOK is genomen, om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel van de maatschappij en Xenia te ondersteunen, dat is hartstikke goed. Ondanks het verdriet over Steef, ben ik ook heel verguld en heel blij met wat er nu is neergezet.”


Voorzitter Cees Ahsmann van DIOK over de kalender.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×