(Foto's: Emile van Aelst).

Reusachtige Joris' Kerstboom ontstoken tijdens Lumière

Joris’ Kerstboom is vrijdagavond voor het derde jaar op rij in Leiden ontstoken. Dat gebeurde tijdens de nieuwe start van de winter Wonderweken, Lumière. De opnames van het populaire tv-programma van Joris Linsen rondom de reusachtige kerstboom vinden in Leiden plaats op 15 en 16 december. De boom staat net als vorig jaar op het Hooglandse Kerstplein.

De bijeenkomst begon in de Hooglandse Kerk waar de nieuwe predikant Margreet Klokke de aanwezigen toesprak. Daarna volgde een toesprak van wethouder Yvonne van Delft en werd er door het kinderkerstkoor van BplusC onder leiding van Wim de Ru kerstliederen gezongen. Vervolgens gingen de aanwezigen naar buiten om samen met de kerstman de boom te ontsteken.

Joris’ Kerstboom
Tot en met 16 december kunnen mensen kerstballen of andere versiersels in de kerstboom hangen om ‘mensen in het licht’ te zetten. Tijdens de opnames komend weekend komt Joris Linsen naar Leiden om bijzondere verhalen op te halen. Het programma wordt op 23 december uitgezonden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×