(Foto's: Emile van Aelst).

Drijvende ijsbaan op Nieuwe Rijn geopend met Labrujère Plein

De drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn in Leiden is sinds zaterdag weer open. Afgelopen vrijdag werd de baan officieel geopend. Als eerbetoon aan Peter Labrujère, die met zijn vrijwilligers van de Leidse Rederij jarenlang het bestaan van de ijsbaan mogelijk heeft gemaakt, werd het pleintje voor de ijsbaan omgedoopt tot het Labrujère Plein. De ijsbaan is te bezoeken tot en met 6 januari. Regelmatig vinden er speciale activiteiten plaats zoals het Leids Ketel Curling toernooi.

De opening werd verricht door centrummanager Erwin Roodhart en begon met een kleine quiz over Leiden. Daarbij werd ook de kersverse vrijwilliger van het jaar Nico Rijsbergen nog even in het zonnetje gezet. Door een stroomstoring eerder op de dag was het ijs nog niet gereed en konden de aanwezigen nog niet schaatsen. Wel werden ze vermaakt door een optreden van Willem Bodhi.

Chris de Waard in gesprek met centrummanager Erwin Roodhart over de activiteiten tijdens de Winterwonderweken in Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×