(Archieffoto: Sleuelstad).

ZVL-1886 klopt hekkensluiter SVH

De mannen van ZVL-1886 hebben bij hekkensluiter SVH gedaan wat moest: winnen. In Schiedam werd het 9-12 voor de ploeg van Niels Joor, die daardoor opklom naar de zesde plek en nu Polar Bears op de vierde plaats in het vizier heeft. Voor de jaarwisseling wacht de Leidse ploeg nog één wedstrijd, komende zaterdag thuis tegen Schuurman BZC.

Zaterdag kwam ZVL snel met 1-0 achter, maar kwam daarna goed terug en pakte een lekkere voorsprong, die de basis bleek te zijn voor de zege. Aan het einde van het eerste kwart was het 1-3 en kort na het begin van deel twee zelfs 1-4. Twee van die vier doelpunten werden gemaakt door de jeugdige Yannick van den Burg. Later in de wedstrijd zou ook Lars van Nobelen scoren een bewijs dat het goed zit met de jeugdopleiding bij de club.

ZVL was duidelijk de bovenliggende partij, maar kon aanvankelijk niet verder weglopen. Aan het einde van de derde periode was het verschil nog altijd drie treffers: 6-9. In de eerste vijf minuten van het slotkwart ging het deksel op de doos. Doelpunten van Omar Qachach, Tom Nederend en Lars van Nobelen zorgden voor een tussenstand van 6-12. SVH kwam nog wel wat terug, maar de drie Schiedamse doelpunten deden ZVL geen pijn meer.

SVH – ZVL-1886 9-12 (1-3, 4-4, 1-2 en 3-3).
Doelpunten ZVL: Omar Qachach 3, Yannick van den Burg 3, Tom Nederend 2, Stan van Ruiten 2, Lars van Nobelen en David Spijker.