(foto: Emile van Aelst)

Waarschuwingsbrief voor zeven jongeren in Voorschoten

Het gemeentebestuur van Voorschoten heeft zeven inwoners in de leeftijd van 16 tot 22 jaar per brief laten weten dat zij extra in de gaten worden gehouden tijdens de Oud en Nieuw en dat zij direct een extra boete van 500 euro tegemoet kunnen zien mochten zij die nacht worden aangehouden. Dat is een van de voorzorgsmaatregelen die Voorschoten neemt om de jaarwisseling goed te laten verlopen.

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene zegt dat ze deze uitzonderlijke maatregel heeft genomen om andere inwoners van Voorschoten een veilige oudjaarsnacht te kunnen bieden. Daarnaast zijn een aantal vuurwerkvrije plekken aangewezen zoals de parken, rondom de verzorgings- en verpleeghuizen binnen de gemeentegrenzen en de poezenopvangboot.

Gerry van Bakel in gesprek met burgemeester Bouvy-Koene van Voorschoten.

Verder roept de burgemeester bewoners op voorzichtig en zorgvuldig met vuurwerk om te gaan. Het Voorschotense gemeentebestuur ziet niets in een algemeen vuurwerkverbod in de gemeente als er geen landelijk vuurwerkverbod geldt.

 

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×