D66 Leiden mordicus tegen verkamerverbod

Uitwassen tegengaan. Dát wil D66 Leiden wel, maar het aan banden leggen van het verkameren van woningen in Leiden daar ziet de partij niets in. “We zijn altijd voor verkameren geweest,” zegt raadslid Sander van Diepen die daar ook helemaal niets van af wil doen.

PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla snapt niks van die houding van coalitiegenoot D66. De PvdA is al jaren in de weer met het bestrijden van verkamering en sprak in het collegeakkoord een verkamerstop van een jaar af om alle problemen goed in kaart te brengen op basis van de huidige situatie. Holla heeft inmiddels genoeg informatie om te stellen dat de stop op verkamering in de meeste Leidse wijken permanent zou moeten worden. Holla tegen Van Diepen: “U belooft studenten een kamer, maar over vier jaar gooit u ze de stad uit. Door verdergaande verkamering hebben starters straks geen enkele kans op een woning meer”.

Chris de Waard in gesprek met de raadsleden Sander van Diepen (D66 Leiden, Gijs Holla (PvdA Leiden) en Maarten de  Crom (VVD Leiden) over verkameren.

Ook de VVD wil dat er grenzen worden gesteld aan verkamering. De overlast die wordt veroorzaakt door de bewoners van verkamerde panden moet worden aangepakt, maar daarnaast zet de partij vooral in op bijbouwen van studentenwoningen. “Dat duurt lang, dus moeten we in de tussentijd werk maken van tijdelijke locaties met tijdelijke studentenwoningen in de vorm van containers,” vindt VVD-raadslid De Crom. Holla is het daarmee van harte eens. Van Diepen allerminst: “Studenten in containers en in tentjes op een camping. Daar zien we als D66 dus echt helemaal niets in”.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×