De winnaars van vorig jaar.

Nominaties Leidse Sportprijzen 2018 bekend

De Leidse Sport Federatie (LSF) heeft de genomineerden voor de Leidse Sportprijzen 2018 bekend gemaakt. Er worden dit jaar prijzen uitgedeeld in vier categorieën: Leids Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sportcoach van het jaar. Het sportgala vindt plaats op vrijdag 8 februari in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal. Het thema van de avond is ‘Leids’.

De jury bestond dit jaar wederom uit voormalig topschaatser Jeroen Straathof, ex-profvoetballer en coach Wim Rijsbergen en voormalig sportjournalist Gertjan van Geen.

Sportman
Stef Broenink (roeien)
Erik van den Doel (schaken)
Noah Schutte (atletiek)

Sportvrouw
Kim Vermaas (Tafeltennis)
Karolien Florijn (roeien)
Laurine van Riessen (baanwielrennen)

Sportploeg
LSG IntelliMagic (schaken)
Zorg en Zekergheid Leiden Basketball (basketball)
ZVL-1886 vrouwen (waterpolo)

Sportcoach
Jacob Spijker (waterpolo, ZVL-1886)
Ron van der Wild (waterpolo, AZC)
Gerard Bakker jr. (tafeltennis)

Opvallende afwezigen
Onder de genomineerden zijn een aantal opvallende afwezigen die allemaal actief zijn in de roeiwereld. Zo kende Boudewijn Röell van Asopos, ondanks het missen van de finale op het WK, een erg succesvol seizoen met zilver op het EK met de Holland Acht en medailles bij elke andere wedstrijd waar hij aan mee deed.

Nicole Beukers van Njord werd vorig jaar nog Sportvrouw van het Jaar in Leiden, maar moet nu haar teamgenoot Karolien Florijn voor zich dulden in de verkiezing. Ook roeicoach Ed Maan is dit jaar niet van de partij, terwijl hij al zijn pupillen naar de WK’s in hun leeftijdscategorieën zag gaan. De prestaties van pararoeister Annika van der Meer (WK goud en zilver) waren niet genoeg  om mee te dingen in de categorie Sportvrouw van het Jaar. Bij afwezigheid van de categorie Aangepaste sporter.

Volgens de jury komen de afwegingen mede voort uit het gebrek aan aanmeldingen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×