Oegstgeest hangt regenboogvlag alsnog uit

Nadat maandag en gisteren de regenboogvlag al werd gehesen in Leiderdorp, Zoeterwoude, Leiden en Voorschoten heeft ook de gemeente Oegstgeest nu besloten om de zeskleurige vlag bij het gemeentehuis te hijsen als signaal tegen de Nederlandse vertaling van de zogenaamde Nashville-verklaring die al dagen voor veel opschudding zorgt.

Het document werd in 2017 in de Verenigde Staten opgesteld vanuit conservatieve christelijke kringen. Het stuk spreekt zich uit tegen zaken als het homohuwelijk, polygamie en lgbti-seksualiteit in het algemeen. De Nederlandse vertaling is nu ondertekend door circa 250 predikanten, voorgangers en bijvoorbeeld ook SGP-leider Kees van der Staaij.

(Foto’s: Gemeente Oegstgeest).

Maatschappij Oegstgeest Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×