(Foto's: Gerry van Bakel).

Tromgeroffel bij de opening van nieuw schoolgebouw voor De Ley en Leimundo

Heel Leiden mocht het horen dat de basisscholen Leimundo en De Ley hun nieuwe schoolgebouw officieel lieten openen door wethouder Paul Dirkse. Met niet teveel gepraat, maar wel energiek tromgeroffel waarbij de wethouder wat hulp kreeg van een zevental leerlingen van beide scholen.

De directeuren van beide scholen zijn zeer enthousiast over hun nieuwe gebouw. Anja van Schagen van Daltonschool De Ley noemt het een feestje om te lopen door de school die jezelf bedacht hebt en dan ook zo geworden is. Haar collega Babette vindt dat het ontwerp openheid en veiligheid biedt en is ook zeer blij met de grote muurdecoratie in hun hal die Leiden met de wereld verbindt en waar kinderen en ouders zichzelf in herkennen.

Gerry van Bakel in gesprek met de directeuren Anja van Schagen en Babette van Leeuwen van De Ley en Leimundo.

Het gebouw is sinds november al in gebruik bij de scholen en ook de peuterspeelzaal van SPL  (Stichting Peuterspeelzaal Leiden) en dat maakt de overstap van peuterspeelzaal naar basisschool voor ouders en kinderen gemakkelijker, vertelt Babette van Leeuwen. Voor de opening was wethouder Paul Dirkse naar de school gekomen en hij sloeg met plezier mee op de grote trommels van ‘Ngomayantare Africultures VZW, een muziekband die wordt geleid door een van de ouders van de Leimundo-school.

Gerry van Bakel in gesprek met wethouder Paul Dirkse.

Andere scholen in de Leidse regio kijken wellicht met enige jalozie naar het nieuwe onderkomen van De Ley en Leimundo in Leiden Zuid-West. Bij architect Daan Josee van Kristinsson Architecten die het gebouw ontwierp zijn ze van harte welkom. Daan Josee kijkt tevreden terug op het hele proces. Volgens hem is het gebouw preceis zo geworden als bedacht op de tekentafel.

Gerry van Bakel in gesprek met architect Daan Josee.

Het is een gebouw met twee scholen die elk hun eigen profiel hebben en ouders in de wijk echt iets te kiezen geven. De Ley biedt Daltononderwijs en Leimundo heeft twee Internationale schakelklassen en een topklas. Maar volgens de architect is de tussenwand relatief eenvoudig te verwijderen mochten de scholen in de toekomst dat willen.

 

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×