(Foto: Sleutelstad).

Overgebleven wethouders Oegstgeest verdelen portefeuille opgestapte Sahin

Na het plotselinge vertrek van wethouder Huri Sahin van Progressief Oegstgeest gisteravond, heeft het college de taken voorlopig herverdeeld. De verschillende onderdelen uit het omvangrijke takenpakket van Sahin worden de komende tijd waargenomen door de wethouders Matthijs Huizing (VVD) en Jan Nieuwenhuis (CDA).

De portefeuille Ruimtelijke Ordening gaat naar VVD-wethouder Huizing, net als Duurzaamheid en Milieu, Wonen en Volkshuisvesting en Ruimtelijke plannen. Verder neemt Huizing de dossiers Overgeest, Poelgeest en de Omgevingsvisie tijdelijk waar. Tenslotte zorgt Huizing de komende weken de vertegenwoordiging van de gemeente Oegstgeest in de verbonden partijen Omgevingsraad Schiphol en ODWH voor zijn rekening.

Leefomgeving (Beheer en onderhoud openbare ruimte, Riolering, Kunstwerken, Openbare verlichting, Water, Parkeren) gaat naar CDA-wethouder Nieuwenhuis die ook de dossiers Duivenvoordestraat en Nieuw-Rhijngeest onder zijn hoede neemt.

Progressief Oegstgeest heeft na het vertrek van wethouder Sahin direct spoedoverleg gevoerd met coalitiepartners CDA en VVD over de toekomst. Daarop volgde een gezamenlijke verklaring waarin de partijen het vertrouwen in elkaar uitspreken en dus gaat PrO de komende weken op zoek naar een nieuwe wethouder.

Advertentie

Oegstgeest Politiek sahin


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×