De nieuwjaarsreceptie van de O.V.Z. werd georganiseerd in De Meester. (Foto's: Robbert Beurse).

Ook ondernemers van Zoeterwoude zetten in op duurzaamheid

Net als in de politiek staan duurzaamheid en energie ook bij de ondernemers van Zoeterwoude hoog op de agenda voor 2019. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersvereniging Zoeterwoude (O.V.Z.) speechte voorzitter Hugo Choufour: “Water wat te veel uit de lucht komt en wat we dan weer niet hebben. Dat zijn problemen die ook in Zoeterwoude spelen”. De Zoeterwoudse ondernemers kijken volgens Choufour nog te weinig naar de mogelijkheden die ze worden aangereikt om te verduurzamen. In 2019 zal hij zich blijven inzetten om aan de bewustwording te werken.

Robbert Beurse in gesprek met Hugo Choufour (voorzitter O.V.Z.) over ondernemen in 2019.

Toekomst Dorpsplein
Nadat Chinees Indisch restaurant Golden House aan het eind van deze maand haar deuren voorgoed sluit zal de gemeente, die eigenaar van het pand is, het gebouw slopen. Doel is om het Dorpsplein een meer open karakter te geven en geschikter te maken om er activiteiten voor de inwoners van het dorp te organiseren.
De O.V.Z. vindt het jammer dat de Chinees vertrekt uit het dorp. Voorzitter Choufour gaat een stap verder en stelt dat Zoeterwoude niet zonder Chinees kàn. “Een stad of dorp zonder babi pangang heeft geen bestaansrecht”, aldus Choufour.
Als het aan Choufour ligt moet er daghoreca op het Dorpsplein komen. Mochten de winkeliers, die zich onlangs verenigden in een eigen winkeliersvereniging, ondersteuning van de ondernemersvereniging nodig hebben dan kunnen ze zich melden. “We willen dolgraag helpen om het plein wel te laten leven, want het is ook óns plein”, verklaart Choufour, die ook wel weer begrip heeft voor het feit dat de winkeliers rondom het plein een eigen vereniging opgericht hebben, in plaats van zich aan te sluiten bij de O.V.Z.

Robbert Beurse in gesprek met Hugo Choufour (voorzitter O.V.Z.) over de toekomst van het Dorpsplein.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×