Fractievoorzitter VVD Oegstgeest geeft reconstructie opstappen wethouder Sahin

5

Wat er afgelopen donderdagavond van minuut tot minuut gebeurde in het gemeentehuis van Oegstgeest waar wethouder Huri Sahin van Progressief Oegstgeest bekend maakte per direct haar functie neer te leggen, werd gisteravond uitgebreid toegelicht door fractievoorzitter Sven Spaargaren die daarvoor zijn nieuwjaarstoespraak gebruikte. Hij deed dat tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij in Het Beleg van Oegstgeest in de De Kempenaerstraat.

Fractievoorzitter Sven Spaargaren van de VVD Oegstgeest hoopt dat PrO snel een nieuwe wethouder kan aanstellen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

5 reacties

 1. Wethouder Sahin is opgestapt omdat ze het het percentage sociale huurwoningen bij nieuwbouwprojecten te laag vindt. Dat is bepaald geen onbelangrijk onderwerp. Bovendien heeft ze gelijk:
  “De behoefte aan goedkope huurwoningen in Oegstgeest is nog een stuk groter dan de 25 procent die de gemeenteraad afgelopen maandag afwees als de nieuwe norm. Nergens in de regio staan naar verhouding zo weinig huurwoningen van woningbouwcorporaties en nergens in de regio zijn zo veel huishoudens waarbij de woonlasten gezien het inkomen verontrustend hoog zijn. In Oegstgeest is slechts 17 procent van de huizen een huurwoning van een corporatie.” Landelijk is dit percentage 30 procent.
  (Bron citaat: Leidsch Dagblad).
  College en gemeenteraad van Oegstgeest zijn blijkbaar van mening dat Leiden het probleem van de woningnood in onze regio maar moet oplossen. De VVD wil eigenlijk helemaal geen sociale woningbouw en zou huurders met een laag inkomen liever overleveren aan huisjesmelkers en vastgoedmagnaten uit eigen gelederen.

  • Ze heeft gelijk betreft de cijfers, maar opstappen levert helemaal niks op. Ze laat de kiezers in de kou staan, een maffe daad!

   • Een Leids burger op

    Nee, opstappen levert niets op, maar blijven zitten wel dan?
    Dan had ze accoord moeten gaan met 15 % sociale woningen bij nieuwbouw.

 2. Onthutsend beeld over de gang van zaken richting het vertrek van wethouder Sahin. De ochtend van de vergadering waarin wethouder Sahin afscheid nam moesten de coalitiefracties nog met elkaar afstemmen of ze het eens konden worden.

  Als wethouder en als college weet je dus pas op de dag van de vergadering waar je aan toe bent.

  Ook het “achter de schermen” en “voor de schermen” is onthutsend. Deze coalitie bedrijft amateuristische achterkamertjespolitiek en loopt het eigen college van de sokken.

  • Al weer zo iemand die niet lijkt te kunnen wachten om de onverminderd populaire populistische tranentrekker te kunnen inzetten. “Onthutsend”, “achterkamers”, Van bescheidenheid heeft u ook al geen last: “amateuristisch”. U snapt er de ballen van.
   Luister eens naar Spaargaren in de clip. Luister eens. Zet die grijsgedraaide grammofoonplaat eens af. Neem enige verantwoordelijkheid.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline