(foto: PR/Basalt Revalidatie)

Revalidatiecentrum gaat sportbeurs opzetten voor kinderen met beperking

Nog voor de zomer hoopt kinderrevalidatiearts Marjolein Ellenbroek een sportbeurs op poten te hebben gezet voor kinderen die graag willen sporten, maar dan wel op een aangepaste manier. Een evenement waar verenigingen zich kunnen presenteren en kinderen en hun ouders actief kunnen kennismaken met diverse sporten. Ze krijgt daarvoor een financiële bijdrage uit het Leids Sportstimuleringsfonds.

Bij Basalt Revalidatie werkt Marjolein Ellenbroek met kinderen die een aangeboren bewegingsbeperking hebben of dat hebben opgelopen na een ongeluk of ziekte. Ze wil hen helpen hun weg te zoeken naar mogelijkheden tot aangepast sporten bij reguliere sportverenigingen. Kinderen krijgen niet alleen fysiotherapie, maar ook logopedie en ergotherapie en indien nodig hulp van een psycholoog. En ook sportbeoefening is onderdeel van de behandeling.

Een Leids sportstimuleringsfonds werd drie jaar geleden bepleit door de raadsleden Martijn Otten (PvdA), Aad van der Luit (D66) en Yvonne van Delft (GroenLinks) en op de laatste raadsvergadering van 2016 stemde de raad in met een fonds van een half miljoen. Het sportstimuleringsfonds ondersteunt initiatieven die mensen aanzetten tot meer bewegen en sporten. De aanvragers moeten eigen geld meenemen, en de bijdrage vanuit het fonds kan maximaal 20.000 euro zijn.

Gerry van Bakel in gesprek met kinderrevalidatiearts Marjolein Ellenbroek bij Basalt Revalidatie.

Bij deze laatste ronde kregen zes initiatieven een bijdrage vanuit het fonds voor in totaal 72.000 euro. Daarmee is de de helft van het fonds leeg. Sportwethouder Paul Dirkse wil het overgebleven geld gebruiken voor het nieuwe sport- en gezondheidsbeleid. Gedacht wordt ook aan een jaarlijkse subsidieronde waarbij steeds 75.000 euro wordt verdeeld.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×