(Foto's: Gerry van Bakel).

Tweede editie Nighttrail Oegstgeest haalt 500 euro op voor hospice De Mare

Ondanks de kou staan er 61 lopers aan de start van de Oegstgeester Nighttrail. Zij gaan in het donker 7,5 km hardlopen, deels voor het plezier, deels om geld in te zamelen voor hospice De Mare. De uiteindelijke opbrengst is 500 euro voor inrichting gastenkamers.

WeRun4all heeft jarenlang meegedaan aan de zogenaamde Roparun om geld in te zamelen voor ondersteunende initiatieven voor mensen met kanker, maar vorig jaar kwamen ze met een nieuw initiatief, een avondloop in Oegstgeest. Organisatoren Katje van der Ploeg, Arnoud Nierop en Rob van Spronsen willen andere hardlopers in de Nighttrail Oegstgeest graag laten kennismaken met de mooie omgeving van Oegstgeest. Die je juist in het donker goed kunt ervaren.

Bij de start delen ze koplampjes uit en de lopers zijn aangemoedigd om nog meer verlicht te komen en reflecterende loopkleding aan te doen. Voor deelnemer Esther die een bijzonder hoedje had gemaakt met een verlichte pluim was er een prijs, uitgereikt door burgemeester Emile Jaensch.

Hospice-medewerkers Nelly van der Does en Louise Drabbe zijn gekomen om de lopers aan te moedigen. Ze zijn blij met de steun van de lopers en de ondersteuning voor het hospice. Ze willen met het sponsorgeld de zes gastenkamers van het hospice wat gezelliger aankleden.

Reportage van Gerry van Bakel.

Wie volgend jaar graag aan een derde editie van deze Oegstgeester Nighttrail wil deelnemen, kan het beste de website en Facebookpagina van WeRun4All in de gaten houden.

 

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×