Voorschotenaar opgepakt in Merenwijk na mishandelen ambulancepersoneel

36

Agenten hebben vanmorgen rond 5.30 uur bij de Smellekenhorst in de Leidse Merenwijk een 20-jarige man uit Voorschoten aangehouden in verband met de mishandeling van een ambulancemedewerker en het vernielen van een ambulance.

De ambulancedienst reed vanmorgen in alle vroegte voor een melding naar de Smellekenhorst. Toen zij daar aankwamen stond een 20-jarige man de ambulancemedewerkers onder aan de flat op te wachten. Een van de medewerkers sprak met de man die al snel daarop agressief reageerde. Het ambulancepersoneel voelde zich niet veilig en sloot de ramen van het voertuig. Daarop sloeg de 20-jarige man één van de ruiten van de ambulance in. Daarbij raakte een van de ambulancebroeders gewond.

De ambulancemedewerkers zijn vervolgens weggereden en schakelden ondertussen de politie in. Agenten hielden even later bij de Smellekenhorst de Voorschotenaar aan. Voor de medische situatie aan het Smellekenhorst moest een andere ambulance worden ingezet. De ambulancebroeder die gewond raakte is aan zijn verwondingen behandeld.

Delen

36 reacties

  • Een Leids burger op

   Het is maar de vraag wat Rutte werkelijk zou doen als hij met dat ambulancepersoneel mee zou rijden en getuige zou zijn van mishandeling van ambulancepersoneel. Dan wil ik wel eens zien wat e5r van zijn stoere praatjes zou overblijven…..

 1. Francesca Dobbe

  En over 10 jaar pas loslaten. #voorbeeld geven grens is bereikt. Beter nog : naam in een register en als hij ooit nog hulp nodig heeft, niet komen dus.

 2. Allert Goossens

  Dankzij het fijne beleid in Den Haag t.a.v. geestesziekten loopt het gros der (al dan niet tijdelijk) gestoorden buiten. De maatschappij mag steeds vaker de klappen opvangen van die slechte politieke besluiten.

  • U weet niet of betrokken jongeman geestesziek is. U maakt daarmee stemming.
   U versterkt de onterechte koppeling tussen geestesziekte en agressief gedrag. U draagt daarmee bij aan het stigmatiseren van geestesziekte
   Agressief gedrag voorstellen alsof vooral gepleegd door ‘gekken’ helpt ‘normale’ mensen zich ‘goed’ wanen, waarna ze zich gerechtigd voelen uit te halen op Sleutelstad. In naam van de vermeend goeden.

 3. Ik vind zo als een waus van 20 zo iets flikt zal ik hem maar opsluiten bij GGZ rivier Duinen in Oegstgeest opgesloten afdeling daar hoort hij kan die na denken en behandelingen krijgen en aan zijn gedrag werken hoe ga ik met mensen om gr jokejokeDenE

Je bent nu offline