(Foto's: Arjan Haagen, via Facebook)

Zoeterwoudse ouders balen van blubber

Zoeterwoudse ouders met kinderen op de basisschool klagen steen en been over het schoolplein van de nieuwe school Het Avontuur in De Buitenplaats aan het Veldboeket in Zoeterwoude Dorp. Toen de school in oktober vorig jaar feestelijk werd geopend, was al duidelijk dat nog niet alles klaar was qua inrichting van de buitenruimte en dat is nu, ruim drie maanden later, nog niet veel anders.

De modderpoel waar de kinderen in de pauzes noodgedwongen moeten spelen, is veel ouders een doorn in het oog. “Gemeente, kan hier niet iets aan gedaan worden op zeer korte termijn. Het kost ons meerdere broeken en schoenen in de week die we niet of nauwelijks schoon krijgen”, zo wordt er geklaagd via de Sleutelstad-pagina Nieuws uit Zoeterwoude op Facebook. “Dit kan echt niet! Het is een grote baggerbende. Ze kunnen niet eens normaal spelen!

Robbert Beurse in gesprek met burgemeester Liesbeth Bloemen van Zoeterwoude over in de modder spelende kinderen.

Burgemeester Bloemen is op de hoogte van de situatie maar lijkt het zich niet erg aan te trekken. “Je kind wordt geacht vies te worden. Laat je kinderen spelen in de modder want dat is goed voor ze, dat was het ook toen wij jong waren”, zei ze half oktober tegen klagende ouders. Ook die opmerking valt niet bij alle ouders in goede aarde: “Kids die met natte sokken en broeken in de klas zitten en hierdoor lekker verkouden blijven… Natuurlijk horen kids buiten te kunnen spelen maar niet zo burgemeester! Zoals bij de opening werd gezegd. Dit is echt bizar!”

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude modderplaats


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×