Zoeterwoudse ouders balen van blubber

45

Zoeterwoudse ouders met kinderen op de basisschool klagen steen en been over het schoolplein van de nieuwe school Het Avontuur in De Buitenplaats aan het Veldboeket in Zoeterwoude Dorp. Toen de school in oktober vorig jaar feestelijk werd geopend, was al duidelijk dat nog niet alles klaar was qua inrichting van de buitenruimte en dat is nu, ruim drie maanden later, nog niet veel anders.

De modderpoel waar de kinderen in de pauzes noodgedwongen moeten spelen, is veel ouders een doorn in het oog. “Gemeente, kan hier niet iets aan gedaan worden op zeer korte termijn. Het kost ons meerdere broeken en schoenen in de week die we niet of nauwelijks schoon krijgen”, zo wordt er geklaagd via de Sleutelstad-pagina Nieuws uit Zoeterwoude op Facebook. “Dit kan echt niet! Het is een grote baggerbende. Ze kunnen niet eens normaal spelen!

Robbert Beurse in gesprek met burgemeester Liesbeth Bloemen van Zoeterwoude over in de modder spelende kinderen.

Burgemeester Bloemen is op de hoogte van de situatie maar lijkt het zich niet erg aan te trekken. “Je kind wordt geacht vies te worden. Laat je kinderen spelen in de modder want dat is goed voor ze, dat was het ook toen wij jong waren”, zei ze half oktober tegen klagende ouders. Ook die opmerking valt niet bij alle ouders in goede aarde: “Kids die met natte sokken en broeken in de klas zitten en hierdoor lekker verkouden blijven… Natuurlijk horen kids buiten te kunnen spelen maar niet zo burgemeester! Zoals bij de opening werd gezegd. Dit is echt bizar!”

Delen

45 reacties

 1. Tamara Bos-Fielemon

  Het is niet normaal! Onze kinderen gaan met kaplaarzen en oude kleding naar school, maar dat is niet zo erg, ze komen gewoon zeiknat en van top tot teen onder de modder thuis! Elke dag eerst omkleden thuis regelmatig is er een douche nodig om ze de rest van de dag door te laten komen. De modder loopt uit de haren van de kinderen en alles is ziek en verkouden doordat ze hele dagen zeiknat rondlopen! Spelen in bagger is natuurlijk leuk en van mij hoeven ze echt niet schoon thuis te komen, maar dit is gewoon niet normaal en gevaarlijk! Er zijn al meerdere kindjes uitgegleden en verwond door de blubber! Het is een school en geen varkensstal!

 2. Mieke van Kooten op

  De eerste gewonden is vorige week al gevalne dat eindigden in een zoekhuisbezoek en een paar hechtingen.
  Misschien kunnen ze op het gemeentehuis een wasmachine zetten. Die slimme meter heeft ook alles duurder gemaakt dus meer wassen kost veel geld.

 3. A h broegerdperlde we ook in de modder en feed moeders de was nog met de hand. Nu deren mogen niks meer. Slootje springen, in bomen klimmen en toch ben ik nu al 74 jaar geworden. Kom op de niet zo zielig doen.

 4. Maar wel de dagelijkse bagger van Facebook? Daar is geen enkele wasmachine tegen opgewassen!!!

 5. Van een gemeente verwacht je dat deze er is voor haar inwoners. Van de burgemeester verwacht je dat zij haar taak oppakt door in beginsel te luisteren naar haar inwoners om vervolgens te kijken of en hoe het door de inwoners ervaren probleem opgelost kan worden.

  Deze burgemeester gaat er echter als een bulldozer in. Als je het probleem maar keihard ontkent dan hoef je dit niet op te lossen. Dat doet ze nu bij de bagger op school en recent ook bij het probleem dat ouderen in de buitengebieden te ver weg wonen van de afvalcontainers om hun vuilnis weg te brengen. Als je de problemen gewoon wegwuift hoef je het niet op te lossen.

  De gemeente Zoeterwoude wil laten geloven dat zij zo goed functioneert en dat alle burgers zo tevreden zijn. Je vraagt hoe dit te rijmen is met onder andere dit signaal.

  Overduidelijk is ook dat de gemeente wil voorkomen dat de burgers op de hoogte raakt hoe dingen precies in elkaar zitten. Kijk naar Zwethof. De gemeenteraad die een onwettig bestemmingsplan vaststelt. De gemeente die er mee denkt weg te komen omdat zij een formulier al dan niet bewust verkeerd heeft ingevuld en daardoor de provincie op het verkeerde been heeft gezet.
  De provincie heeft dit plan vervolgens geblokkeerd. De gemeente heeft vervolgens twee juridische procedures aan gespannen bij de Raad van State. Dat staat niet op de site van de gemeente. Dat mag niemand weten. En wie mag straks betalen als het plan niet door gaat? De inwoners van Zoeterwoude! Het staat voor 4 miljoen in de boeken…… 3.000 gezinnen? Reken maar uit en ga alvast maar sparen.

  En de burgemeester doet er niets aan. Sterker nog ze lijkt gezien haar uitlatingen perfect te passen in deze cultuur.

  Ook de gemeenteraad heeft hier een taak. Wat mij betreft schittert de gemeenteraad door afwezigheid. Zij zijn gekozen door de bevolking en horen op te komen voor de belangen van de inwoners. Hebben zij dat wel begrepen?

  • Misschien een leuk ‘projectje’ voor een reporter van Sleutelstad.nl om al die misstanden eens in kaart te brengen?
   Ik heb Zoeterwoude (Superwoude!) hoogzitten maar wat De Gemeente met Liesbeth Bloemen en Joop Harland aan het stuur betreft, kan de annexering door Leiden me niet vroeg genoeg komen.

 6. Ik vrees dat Mevr. Liesbeth Bloemen het woord ‘verbloemen’ tot een dagtaak heeft verheven. Eenzelfde ervaring met de schuldhulpverlening onder haar hoedde. Joop Harland (verantwoordelijke schuldhulpverlening) gebruikt diezelfde trucjes en heeft ook daarmee het woord ‘verbloemen’ ook mooi op de Zoeteroudse kaart gezet. Het zal je werk zijn… ‘VerBloemen’ :-(😞

 7. …en ‘vreemd’ genoeg is de mogelijkheid te reageren op ditzelfde bericht op Facebook (na een reactie of 30), uitgeschakeld. 😟

  • Er gaan nog veel meer verhalen over de gemeente de ronde waarvan je denk dat het stinkt:

   -De gemeente geeft toestemming voor het restaureren van een stal. Inmiddels staat er geen steen meer op de andere steen en wordt er een nieuwe woning bebouwd.

   -De gemeente gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met een boer om een grote varkensstal te realiseren. Zonder dat de buurt er wat van weet, zonder dat de buurt om de mening gevraagd wordt. Opkomen voor de belangen van alle inwoners of alleen voor de vriendjes?

   Overigens hoor ik dat die buurt dit niet pikt en dat ze nu de rechter erbij gehaald hebben om het pad wat toegang geeft tot de nog te bouwen varkensstal willen voorkomen. Een gedeelte van het pad zou niet mogen van de rechter en nu zou de gemeente naar de Raad van State gegaan zijn om het alsnog voor de varkensboer te regelen. En dan maar zeggen dat je zo goed bezig bent voor het milieu. Een grote varkensstal…..

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline