Staatssecretaris Blokhuis ging maandag langs in de Stevenshof. (Foto: PR).

Staatssecretaris Blokhuis bij Stevenshof Vitaal

Maandag heeft staatssecretaris Paul Blokhuis in het kader van de nationale e-healthweek een bezoek gebracht aan het programma ‘Stevenshof Vitaal’. Met Stevenshof Vitaal werken bewoners, lokale (zorg)-organisaties en de gemeente drie jaar lang intensief samen aan een gezonde, vitale en sociale wijk. Daarbij gaat het over gezond(ere) voeding en beweging, maar ook over ontspanning, meedoen in de wijk en voor elkaar zorgen. Binnen het programma is er veel ruimte voor nieuwe technologieën die de zorgverlening ondersteunen, zoals e-health.

Staatssecretaris Blokhuis kreeg tijdens zijn bezoek een eerste update van het programma Stevenshof Vitaal. Speciale aandacht was er voor The Box van het Hartlongcentrum, een pakket met verschillende apparaten voor het uitvoeren van thuismetingen. Inwoners kunnen op deze manier thuis bijvoorbeeld hun bloeddruk opmeten, een hartfilmpje maken en met hun behandelend arts of verpleegkundig specialist spreken via een digitaal spreekuur.

Aansluitend vond er een kringgesprek plaats met bewoners en (zorg)professionals. Hierbij waren ook wethouder Marleen Damen (Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn) en voorzitter Ton van Houten van de Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid aanwezig.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×