Oegstgeester zwaardvechters in de prijzen bij eerste NK

De Oegstgeester zwaardvechters van Historisch Vrijvechten Nederland (HVN) hebben zaterdag vier medailles gewonnen tijdens het eerste NK Zwaardvechten. Dat werd gehouden en de sporthal van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Het NK wordt verdeeld over vier rondes, daarom mogen de winnaars zich nog geen Nederlands Kampioen noemen.

In de Eerste Divisie Open Langzwaard werd Henric Jansen tweede. Het brons ging naar Matthys Kool. Kool, die ook de sportschoolhouder van HVN is, pakte bij Rapier het goud. Oskar ter Mors werd tweede.

Ook waren er nog een aantal vierde plaatsen te verdelen: Bart Jongsma werd vierde in Open Langzwaard en Beryl Prenen in Dames Langzwaard. Het was voor Prenen pas haar eerste toernooi.

Het toernooi valt onder de bredere noemer van HEMA: Historical European Martial Arts en is gebaseerd op overgeleverde manuscripten van de Europese zwaardmeesters van vroeger. Meer informatie over het toernooi en de sport is te vinden op de website van de HEMA bond.

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×