George de Water van de raad van Bestuur van Gemiva vertelde na het ondernemersontbijt bij de maquette over het unieke gebouw. (Foto: Chris de Waard).

Swetterhage start met 'Hundertwasser Club van 1000'

Woon- en werklocatie Swetterhage in Zoeterwoude van de Gemiva-SVG groep heeft een bijzondere club opgericht: De Hundertwasser ‘Club van 1000’. De leden van deze club leveren je een bijdrage aan de meerkosten voor het Hundertwassergebouw op Swetterhage. Daarnaast zijn er voor leden allerlei leuke voordelen die in verbinding staan met het Hundertwassergebouw.

Beelden: Gemiva/Sleutelstad.

Het Hundertwasser-dagbestedingsgebouw voor 120 mensen met een verstandelijke beperking biedt op allerlei manieren een positieve bijdrage aan de zorg en het welzijn van de bewoners op Swetterhage. Sandra Larsen, relatiebeheerder sponsoring: “Dat is zonder twijfel de belangrijkste reden om lid te worden van de Hundertwasser ‘Club van 1000’. Maar het is ook een leuke netwerkclub die elkaar elk jaar ontmoet tijdens een speciale ‘Community Dag’ en via een speciale LinkedIn-groep. Als lid krijg je natuurlijk ook een eervolle vermelding op het naambord bij het Hundertwassergebouw. Zo zijn er nog allerlei andere leuke voordelen.”

Voor een eenmalig bedrag van 1000 euro ben je voor tien jaar exclusief lid van de Hundertwasser ‘Club van 1000’. Alle informatie en het aanmeldformulier via deze link.

Kansen voor de regio
Het idee voor deze club ontstond tijdens het ’Ondernemersontbijt Zoeterwoude’ waar Sleutelstad uitgebreid verslag van deed. In het bijzijn van burgemeester Liesbeth Bloemen en wethouder Ton de Gans werd gesproken over de kansen die het Hundertwassergebouw gaat creëren voor onze regio. De sprookjesachtige gebouwen van Hundertwasser trekken in binnen- en buitenland veel belangstelling. Omdat het gebouw in Zoeterwoude naar verwachting het allerlaatste Hundertwassergebouw zal zijn, wordt dit een uniek stukje architectuur in onze regio. Met allerlei faciliteiten (onder meer een Hundertwasserterras, kinderboerderij, vergaderfaciliteiten en fiets- en wandelroutes langs het gebouw) wordt het een unieke plek van ons allemaal en komen de bewoners van Swetterhage veel meer in contact met de samenleving.

Inzamelingsactie
Het Hundertwassergebouw kost meer dan een gewoon dagbestedingsonderkomen. Deze extra kosten kunnen niet uit het zorgbudget worden betaald. Met een inzamelingsactie hoopt Swetterhage de meerkosten uiterlijk eind december 2019 bij elkaar te hebben. Pas dan kan worden gestart met de bouw. Meer sponsormogelijkheden en informatie op www.gemiva-svg.nl/hundertwasser

“When we dream alone, it is only a dream.
But when many dream together, it is the beginning of a new reality.”

(Friedensreich Hundertwasser, 1928-2000).

Maatschappij Zoeterwoude hundertwassergebouw


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×