Tijdens de Avond van Leiden zong de 14-jarige Anne Buhre een aantal liedjes. Buhre vertegenwoordigde afgelopen jaar Nederland op het Junior Songfestival. (Foto's: Emile van Aelst, video: Chris de Waard).

Rabobank trapt wensenweek af met 'Avond van Leiden' in Gebr. de Nobel

Via het Wensenfonds van de Rabobank Leiden-Katwijk wordt deze week een flink aantal cheques uitgedeeld aan culturele organisaties, sportverenigingen en goede doelen uit de regio. Op die manier besteedt de bank een groot deel van het coöperatief dividend, de winst, van de bank. De leden konden afgelopen tijd stemmen op de genomineerden.

Chris de Waard sprak op de Avond van Leiden met vertegenwoordigers van talloze organisaties die werden verblijd met een cheque uit het Rabobank Wensenfonds. Ook haalde hij directievoorzitter Erik Versnel van de Rabobank Leiden-Katwijk en wethouder Fleur Spijker voor de Sleutelstad-microfoon.

Bij Gebr. de Nobel werd maandag de Avond van Leiden gehouden, dinsdag vond de Avond van Katwijk plaats van vanavond staat de Avond van Leiderdorp op het programma. De week waarin de cheques uit het Wensenfonds worden uitgereikt, wordt donderdagavond in Oegstgeest afgesloten tijdens OEGSTlive! in het Dorpscentrum.

Sleutelstad zond de ‘Avond van Leiden’ vanuit Gebr. de Nobel live uit .

Tijdens de Avond van Leiden werden niet alleen de cheques van het Rabobank Wensenfonds uitgereikt. Er omheen was een heel programma samengesteld met onder meer een presentatie van de Leidse wethouder Fleur Spijker van Duurzame Verstedelijking die over de Duurzaamste Kilometer van Nederland vertelde.

Voor cultuurmakelaar Mirjam Flik was een speciale rol weggelegd. Ze vertelde over het Cultuurfonds Leiden en kondigde samen met directievoorzitter Erik Versnel van de Rabobank Leiden-Katwijk een driejarige samenwerking aan, waarbij de Rabobank in totaal 30.000 euro labelt voor een Rabobank Cultuurfonds dat wordt ondergebracht bij Flik’s organisatie.

De maandag-uitzending van het dagelijkse Sleutelstad radioprogramma Nieuws071 stond helemaal in het teken van de Avond van Leiden.

Advertentie

Cultuur Duurzaamheid Economie Maatschappij Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×