Molen de Heesterboom (Foto: archief Sleutelstad/Ivo van Spronsen)

Twintig koopwoningen aan de Haagweg geen belemmering voor molen de Heesterboom

De verhuizing van houtopslag Noordman naar Oegstgeest maakt de weg vrij voor een een nieuw bouwproject aan het water. Wethouder Fleur Spijker ziet alle ambities van het college landen in dit project dat energieneutraal, los van het gas, met een warmtepomp en zonnepanelen en ook nog gebruikmakend van hout van de huidige loods. Wat precies het prijskaartje gaat worden wat aan al dat moois hangt, is nog niet bekend.

Wel bekend is dat Du Prie het project aan de Haagweg 89 mag gaan bouwen, dat er zeven grondgebonden woningen komen en dertien appartementen en dat het niet hoger gaat worden dan drie verdiepingen. Het zicht op molen de Heesterboom blijft zo gewaarborgd en ook dat de houtzaagmolen voldoende wind kan blijven vangen.


Verslaggever Gerry van Bakel in gesprek met bouwwethouder Fleur Spijker over nieuw bouwproject Haagweg 89.

Om omwonenden en andere belanghebbenden te betrekken bij de totstandkoming van dit bouwproject wordt er een participatieplan opgesteld. Wethouder Spijker verklaart dat er al twee informatieavonden zijn geweest en dat de verdere participatie inclusief wat er gaat gebeuren met de resultaten daarvan in het participatieplan worden vastgelegd.

(Foto’s: Emile van Aelst).

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Noordman-terrein


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×