(Foto: Marleen Hogendoorn).

Leiderdorp gaat voor status 'rookvrije gemeente'

De gemeente Leiderdorp gaat zich inzetten om een rookvrije gemeente te worden. Wethouder Angelique Beekhuizen tekende daarvoor woensdagavond in het clubhuis van RCL een partnerovereenkomst met GGD en KWF genaamd ‘Nederland Rookvrij’. Dat gebeurde tijdens de ‘Avond van Leiderdorp’ van de Rabobank Leiden-Katwijk die tijdens die bijeenkomst ook de cheques uitdeelde van het Wensenfonds.

Beekhuizen: “We moeten kinderen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van roken en tegen de verleidingen ervan. We willen een rookvrije gemeente creëren, dat is een speerpunt van het college.” Het gaat vooralsnog om gebieden waar kinderen zijn, zoals speeltuinen, sportclubs en opvang. Hier worden tegels neergelegd of bordjes opgevangen. “Als we het met zijn allen doen, staan we samen sterk.”

RCL al rookvrij
Voetbalclub RCL is sinds een jaar rookvrij. Robert Guis van RCL vertelde hoe dit gefaseerd werd ingevoerd: “Eerst waren we mild erin, na een tijdje was er sprake van sociale controle. Mensen spraken elkaar erop aan. Rokers schaamden zich zelfs als we er wat van zeiden, ze vonden het een goed plan dat ze niet bij kinderen in de buurt mogen roken.”

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×