(Foto's: Emile van Aelst).

Wethouder Martine Leewis opende eerste kunstgrasveldje naast afvalcontainers

Donderdagmiddag zijn op vijf locaties in Leiden kunstgrasveldjes naast afvalcontainers geplaatst. Wethouder Martine Leewis was aanwezig bij het eerste veldje dat aangelegd werd bij de Milanenhorst in de Merenwijk. Volgens de wethouder is het plaatsen van dit soort veldjes pure psychologie. In andere steden is bewezen dat door het plaatsen van dit soort veldjes naast de afvalcontainers mensen niet meer zo snel geneigd zijn om extra afval naast de containers te zetten.

In de Milanenhorst zijn ook een aantal containers ‘geadopteerd’ door buurtbewoners die regelmatig rommel naast de containers opruimen en bewoners er op aanspreken als ze afval naast de container zetten. Als dank voor hun inzet ontvingen ze een plantje van de wethouder.

Indien de proef met de eerste vijf kunstgrasveldjes slaagt, zullen er op meerdere plekken in de stad dit soort veldjes worden aangelegd.

 

Leiden containertuintjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×