Wethouder Martine Leewis opende eerste kunstgrasveldje naast afvalcontainers

72

Donderdagmiddag zijn op vijf locaties in Leiden kunstgrasveldjes naast afvalcontainers geplaatst. Wethouder Martine Leewis was aanwezig bij het eerste veldje dat aangelegd werd bij de Milanenhorst in de Merenwijk. Volgens de wethouder is het plaatsen van dit soort veldjes pure psychologie. In andere steden is bewezen dat door het plaatsen van dit soort veldjes naast de afvalcontainers mensen niet meer zo snel geneigd zijn om extra afval naast de containers te zetten.

In de Milanenhorst zijn ook een aantal containers ‘geadopteerd’ door buurtbewoners die regelmatig rommel naast de containers opruimen en bewoners er op aanspreken als ze afval naast de container zetten. Als dank voor hun inzet ontvingen ze een plantje van de wethouder.

Indien de proef met de eerste vijf kunstgrasveldjes slaagt, zullen er op meerdere plekken in de stad dit soort veldjes worden aangelegd.

 

Delen

72 reacties

 1. Fred Chrispijn

  Gewoon regelmatig de rommel ophalen. Dat grasveldje is natuurlijk leuk, maar daarnaast is nog plek zat om de rotzooi neer te zetten. Sommige mensen leren het toch echt nooit.

 2. Jack Klijnstra

  Tjonge, tjonge, tjonge, wat een verrijking. Daar word je toch wel blij van! Als dat het groenbeheer allemaal bereikt heeft wordt het tijd voor flats in het Plantsoen van een metertje of 110!

 3. Een inwoner van Leiden op

  Inderdaad geld besteden aan sneller de rommel ophalen en handhaving vaker laten controleren en bekeuringen uitdelen. Vanmiddag rondom alle containers op de Kaasmarkt één grote bende van kapot glas en andere troep. En dat bijna altijd…Word niets aan gedaan.

  • Een Leids burger op

   Handhaving betekent in Leiden de wanorde handhaven. Ik heb nog nooit een BOA een bekeuring zien uitdelen. Dat zo´n wethouder het in het haar botte sLinksgroene bol haalt om te denken dat een beetje groen rondom een afvalcontainer mensen er van zou weerhouden om rondom die container geen afval meer te plaatsen….
   Mensen doen dit omdat de container vol is of hun troep er niet in past.
   En kunstgras ?? Past dat wel bij een duurzame sLinksgroene wethouder?

 4. A. Van den Berg op

  Katten vinden dit ook wel prettig om op te piepen, gooien mensen juist de zakken ernaast, want in de drollen wil je ook niet staan.

 5. Anne-Marie Westhoek-Meerburg

  Echt weer iets voor Groen Links! Gooi het geld van de Leidenaren maar weer over de balk met dit soort onzin, over een paar jaar zit er weer een andere Gemeente Raad die de gaten in de begroting weer mag dichten

 6. Dacht dat Leiden groener zou worden. Weg met dat plastic. Langzamerhand wordt de hele stad van platlstic en beton.

 7. Toch wel makkelijk een hondenuitlaat plek net naast een vuilcontainer. Ben je gelijk van alle afval verlost.

 8. Jasper Suijten

  Honden vinden dit vast een prachtige plek om wat achter te laten. Dan weet je zeker dat mensen niet meer op dat plastic ‘gras’ gaan staan en hun zooi er naast achterlaten.

 9. Als ze meer het vuil ophalen dan zijn deze grote problemen er niet .Maar dit is weggegooid geld en het lijkt ook nog op een begraafplaats .Hoe verzin je dit ????

 10. Wat ontzettend naïef om te denken dat de mensen er nu geen rotzooi meer neerzetten !!

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline