Babooka verhuisd naar Breestraat

9

Babooka bookstore is verhuisd van ’t Gangetje naar de Breestraat. Zaterdag was de bijzondere boekwinkel voor het eerst open op het nieuwe adres aan de Breestraat 113. Samen met de winkel verhuisde ook marketingbureau Gangetje5 mee naar de Bree en veranderde meteen de naam in Legit Creative Agency. Leuk detail aan de verhuizing is dat op het nieuwe adres tot medio vorig jaar ook al een boekhandel was gevestigd. Dat was Van Stockum die de deuren in Leiden sloot.

Eigenaren Niels Vreeling en Lawrence Armitage hadden vrijdagavond flink uitgepakt bij de officiële opening. “Ik wist dat we best veel uitnodigingen hadden verstuurd, maar dat er zoveel mensen zouden komen, hadden we toch niet verwacht”, zei een stralende Armitage tijdens zijn praatje waarvoor hij voor één keer maar bovenop zijn bureau was geklommen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

9 reacties

 1. Die yuppenzaak is een enorme verarming vergeleken met de uitstekende en prettige boekwinkel van Van Stockum.

 2. Ik heb bij Babooka alleen maar arrogant personeel meegemaakt. Vaak genoev rondgekeken, maar niemand die je wil helpen of zelfs vriendelijk wil zijn aan de kassa. Jammer dat Van Stockum weg is.

  • Klopt helemaal. Ze keuren je geen blik waardig. Mooie zaak … maar waardeloos personeel.

 3. Een Leids burger op

  Die verhuizing was allang van tevoren aangekondigd. Op het oude adres ben ik wel eens binnen geweest bij Babooka maar het soort boeken wat men daar heeft heeft niet zo mijn interesse. In ieder geval zijn op de breestraat Kooyker, De Kler en de Slegte (een goeie voor tweedehandsboeken) er gelukkig nog.

 4. Ben benieuwd hoe lang ze op de Breestraat blijven. Ik zag daar weinig klanten op het Gangetje.

 5. Niet zo moeilijk.. investeren in een feestje … Maar investeren in klantvriendelijk personeel lijkt ook geen overbodige luxe en een zwaardere opgave. De landerige ongeïnteresseerdheid waarmee je nu tegemoet getreden wordt zal veel mensen niet voor een nieuw bezoek doen terugkeren. Ook de hautaine nuffigheid moet eruit.

 6. Even een gokje, gemiddelde leeftijd van de personen die eerder hebben gereageerd ergens tussen de 60 en 70 jaar?

 7. Wat een lariekoek, Wim. Denkt u wellicht dat mensen jonger dan ca. 60 jaar niet in (lees)boeken zijn geïnteresseerd, of alleen in plaatjesboeken voor de salontafel?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline