Fonds 1818-directeur Sanne ten Bokkel Huinink (tweede van links) overhandigt de cheque aan het bestuur van de Speelgoedbank Leiden. (Foto: Valerie Kuypers).

Vierduizend euro voor Speelgoedbank Leiden

Directeur Sanne ten Bokkel Huinink van Fonds 1818 heeft vandaag een cheque van vierduizend euro overhandigd aan het bestuur van de Speelgoedbank Leiden. Het geld is ingezameld door kinderen die eind 2018 de tentoonstelling Zegels & Pegels in de BplusC bibliotheek in Leiden hebben bezocht.

Ten Bokkel Huinink: “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen speelgoed hebben. Daarom hebben we tijdens ons jubileumjaar geld ingezameld voor de Speelgoedbank Leiden. Zodat zij nog meer kinderen kunnen trakteren op speelgoed.”

Stichting Speelgoedbank-Leiden verstrekt goed, bruikbaar en soms nieuw speelgoed aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar in Leiden, van wie de ouders of verzorgers tijdelijk van het laagste inkomen in de maatschappij leven. Iedere maand mogen de kinderen twee stuks speelgoed en een boek uitkiezen. Het speelgoed mogen zij houden. Voorzitter Margot Kunst–den Brave van de Speelgoedbank Leiden is dolblij met de gift.

Zegels & Pegels
De tentoonstelling Zegels & Pegels, over de 200-jarige geschiedenis van de Nutsspaarbank en Fonds 1818, was eind 2018 te zien in de BplusC bibliotheek in Leiden. Kinderen die alle opdrachtjes uitvoerden, spaarden zo voor een goed doel: de Speelgoedbank Leiden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×