Jonne Molleman met haar trotse trainers. (Foto's: Emile van Aelst).

Jonne Moleman toegevoegd aan Leidse Olympische Ploeg

Topsport Leiden heeft Jonne Moleman toegevoegd aan de Leidse Olympische Ploeg. De 18-jarige parazwemster van zwemvereniging LinK kreeg op haar school het bijbehorende jack uitgereikt door topsportcoördinator Tjeerd Scheffer. Moleman heeft op dit moment vijf wereldrecords en acht Nederlands records op haar naam. Ook is ze op drie afstanden Nederlands Kampioen.

Reanne van Kleef sprak met Tjeerd Scheffer van Topsport Leiden en parazwemster Jonne Moleman over de Leidse Olympische Ploeg.

De Leidse Olympische ploeg telt inmiddels zestien Leidse sporters die zich mogelijk plaatsen voor de spelen in Tokio in 2020. Zij worden publicitair gevolgd en kunnen gebruik maken van faciliteiten als een sportpsycholoog en een personal coach. Leiden is de eerste stad met een eigen Olympische Ploeg.

Grote eer
Moleman vindt het een grote eer dat ze nu ook is opgenomen in de virtuele ploeg: “Ik voel me echt vereerd dat ik deze jas mag dragen. Het motiveert me nog meer en het is mooi dat andere mensen ook mijn prestaties zien. Ik kan hier alleen nog maar meer door leren.” De eerste stap richting de Paralympische Spelen is voor Moleman in april kwalificatie voor het WK. Daar kan ze zich vervolgens plaatsen voor de Paralympics.

Aanvullingen ploeg
De eerste leden van de Leidse Olympische Ploeg werden op 14 januari al gepresenteerd. Mogelijk worden de komende weken nog een aantal sporters toegevoegd. De prestaties van Moleman zijn zo goed, dat ze volgens Scheffer haar plaats dik verdiend heeft. “Jonne is een fantastische zwemster. Ze moet zich natuurlijk nog kwalificeren voor de Paralympics, maar als er geen gekke dingen gebeuren gaat ze dat gewoon doen.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×