Dakloze Simon voorlopig onderdak

54

De dakloze Simon uit Voorschoten die van dinsdagavond tot vanmorgen uit protest op een muurtje tegenover het politiebureau aan de Langegracht bivakkeerde, is voorlopig weer binnen. Directeur Emmy Klooster van Stichting de Binnenvest waar de daklozenopvang aan het Papegaaisbolwerk onder valt, laat weten dat haar mensen met de man in gesprek zijn over hulp. Daarbij is ook de gemeente Voorschoten betrokken.

 

Delen

54 reacties

  • En dat zouden ze ook moeten doen.. ipv. vertrouwen op een doorgerot systeem.. scheldend op hun situatie.. tijdens een recreatief potje tafelvoetbal.. terwijl hun tijd word omgezet in subsidiegeld voor deze schijnhulpsoos die hun geparkeerde miljoenen niet gebruiken om de problematiek bij de kern aan te pakken: niet genoeg huurhuizen in Leiden = lange wachtlijsten voor de mensen die zoeken naar een betaalbare huurwoning.. ben je jouw huis en je baan kwijt? echtscheiding gehad? het kan jou ook overkomen! Wil je dan zo snel mogelijk weg? Een nieuwe baan zoeken en een makelaar (kunnen) betalen? Wil je niet in een gezamelijke woning van deze subsidieslurpende stichting komen.. en onder hun invloed blijven? Denk jij dat je het sneller kan dan de door hun beoogde “reintegratie” en heb je schulden? Dan heb je PECH! > want.. dan moet je verplicht “budgetbeheer” in.. duurd het ineens wat langer allemaal.. is er geen “doorstoming” maar zijn er wel dure maanden voor de gemeente Leiden.. het geld dat aan een maand (van mijn) verblijf word uitgegeven.. zou (ik) beter kunnen aanwenden voor een makelaar.. kan er sprake van maatschappelijke “participatie” zijn. Voor een beknopte WWB uitkering moet ik naar een “sollicitatie-cursus” > alsof ik als steeds uitgekakte flexwerker niet weet hoe ik moet solliciteren! Een “participatie-bijeenkomst” >de nageboorte van M. Rutte z’n gedachtegang.. de vrije marktwerking en het maatschappelijke probleem ook. Kortom.. ik.. WIJ.. zijn er niet om een “Non-profit-organisatie” van munten te voorzien.. maar we komen hier voor HULP.. “nou.. laat je helpen dan!” < de kortzichtigheid van mensen.. want ik wil mezelf prima helpen> sneller dan stichting eigenbelang dat doet.. blijkbaar.. maar “het-beleid” bedacht in de driehoek: Gemeente Leiden, stichting de binnenvest, clientenraad belemmerd mij. Teken ik iets niet wat in mijn nadeel is (als voordeel voorgesteld) Dan moet ik de straat op.. is alle barmhartigheid ineens weg.. zoek het maar uit.. Je mag hier rondobberen van ons.. dan verdienen wij een salaris om jou te helpen.. je moet de vloer dweilen: scheelt weer een schoonmaker.. geen grote bek geven uit frustratie.. wij bepalen de schorsingsduur voortkomend uit ons eigen “sanctiebeleid” je mag een subsidiehuisje van ons in als het verblijf in de menselijke veeschuur (opvang) lang genoeg gerekt is.. een afhankelijk leven leiden binnen ons systeem want “Het is zoals het is” <mensonterend! duur! schaamteloos!

     • Eus de Watergeus op

      Ik kan ook geen soep koken van je verhaal. Probeer je punt te maken, juist op een manier de te begrijpen is voor mensen die níet in de situatie zitten. Dat vereist inlevingsvermogen, iets dat je waarschijnlijk liever krijgt dan geeft.

     • Idd. Thanks.. irritant dat het ineens daarom gaat.. onnodig om daarop de nadruk te leggen.. stigmatiserend.. ik had het op de radio niet eens moeten zeggen.. maar aan de andere kant wou ik op dat nuchtere moment uitleggen welke stress mij dat pand en de aanwezigheid daarbinnen mij opleverd.. mijn dokter schrijft het niet voor niets voor.. krijg het zelden mee.. zit niet meer in het ziekenfondspakket 90 cnt per pil > een wondermiddel.. Want ik ben een sociale rustige man.. van binnen vreet ik me op aan de hele situatie en wil ook rustig >blijven< richting bewoners en medewerkers. Ben ook nooit geschorst vanwege agressie ofzo.. al leid stemverheffing of een (boze) blik soms bij sommige al tot een sanctie voortkomend uit hun eigen “sanctiebeleid” om de veiligheid te garanderen richting medebewoners en personeel.. snap ik ook wel.. maar het zsm oplossen van het optredende “hospitalisatie” probleem OOK! >discussies en frustraties komen hieruit voort.. bewoners willen een eigen huis na korte tijdelijke hulp.. geen langdurige regelgeving van een opvang die voor “ambulante” zorg is. Word je onjuist bejegend? Word je kwaad? Even of een paar dagen weggestuurd? In de kou gelopen/gelegen > onterecht? Dan krijgt men stress.. IK kan daar persoonlijk niet goed mee omgaan.. al wil ik dat wel.. >vandaar<

   • Een Leids burger op

    Wat ik er van begrepen heb WatergEUS is dat Simon het allemaal veel te lang vindt duren. Hij wil snel geholpen worden en geen traject e.d. Maar zo werkt het niet….

    • Lekker je eigen soep kunnen koken《 snap je het dan? Niet in de rij daarvoor hoeven staan.. (als beloning voor je verplichte dagelijkse huishoudelijke klusje) Je eigen voordeur, een eigen keuken, eigen douche en toilet > een plek waar je niet geschorst kan worden door een medewerker van de binnenvest.. omdat je IN een tijdelijk huis zit VAN de stichting de binnenvest.. zodat je niet terugkomt in de opvang “de nieuwe energie” genaamd 》ook VAN stichting de binnenvest.. terugvallend omdat je bv. eens je stem verheft.. omdat je “begeleider” < waar je aan vastgekoekt zit in “het traject” dat st. de binnenvest voor je uitstippelde.. > dat een nodige sanctie vond: het maakt mensen nog gefrustreerder en zij lopen met de subsidiepot weg.. hebben er een baan aan.. creëren zo hun eigen cliëntele!

    • De andere Leidse burgert op

     Nou wat ik ervan begrijp is dat simon zich vooral niet wenst aan te passen maar verwacht dat de mastschappij zich aan hem aanpast komt hij ff van een kouwe dahrie okhtobert thuis!

     • Meer dan 40.000 per jaar om mij “helpen” in een slepend traject met uitzicht op een binnenvest tussenoplossingwoning met 2 jaar bemoeienissen. . Kost de “maatschappij” zeker 10 keer meer dan mij een keer goed te helpen met geld voor een makelaar.. en dat trucje passen ze toe bij meer dan 80 man.. Zo hoopt kapitaal zich op en dat komt Door her belemmeren van mensen.. dat is geen “hulp” te noemen.. maar schijnheilig.. De belastingbetaler betaald en.. ik ben er niet mee geholpen.. als ik me daaraan wil omtrekken. . Geen handtekening zet.. mag ik naar buiten.. is er ineens geen behoefte aan de basale levensbehoeften meer? Geen inschrijfadres? Jullie snappen dit niet.. komt nog wel.

     • Dan heb je dat verkeerd begrepen.. ik pas me dagelijks aan > mijn hele leven staat in het teken van “de regels” van de opvang.. als de regelgeving van “de maatschappij” .. ik denk dat je het zo bedoelde .. NIET aanpasbaar zijn.. aan mijn persoonlijke situatie.. “het nieuwe beleid” NIET herzien word.. met mijn persoonlijke situatie als voorbeeld.. dan betekend dat dus.. dat ik onnodig lang en duur zou moeten verblijven.. ten koste VAN die maatschappij.. en mij! > en ik wil zsm geholpen worden.. anders zou het me mogelijk gemaakt moeten kunnen worden een alternatief te kiezen die het voordeligste is voor mij! > mijn induviduele casus.. mijn belang.. mijn traject.. MET behoud van alle noodzakelijke basale levensbehoeften: bed,bad,brood.. in afwachting van genoeg saldo op MIJN bank.. (niet die van de binnenvest of een beheerder) >>> in eigen beheer! <<<

  • Een Leids burger op

   Dat gun ik hem ook als hij leert omgaan met zijn geld want hij heeft schulden. Anders staat hij binnen de kortste keren weer op straat wegens achterstallige huur.
   .
   Zo´n hulptraject is er niet voor niets en heeft niet primair als doel om subsidie te geven aan de medewerkers bij Nieuwe Energie|binnenvest maar om de dakloze te helpen zodat hij\zij niet weer binnen de kortste keren op straat staat.
   .
   Reguliere woningzoekenden moeten wel 6 jaar wachten op een sociale huurwoning.
   .
   Bovendien gun ik al die andere mensen bij de daklozen opvang ook een woning. Maar wel ieder op zijn|haar beurt en niet voordringen tenzij er sprake is van een urgent geval. (bijvoorbeeld bij zwangere vrouwen)

   • Geachte Leids burger, Ik ken u niet.. U mij niet.. U denkt te weten hoe dit zit maar begrijpen doet u het niet! Ten eerste: bedankt dat u mij een eigen verblijf gunt! Ik zou best hier mijn hele financiële verleden kunnen uitleggen maar dan word het een lang verhaal.. ik richt mij het liefst op het heden en de toekomst.. Nu is Nu > ik kan nergens terecht.. het is de straat of de st. De binnenvest.. met 4 mensen op een kamer, nooit echt de rust die ik nodig heb.. altijd maar visite in mijn “huis” >daarom wil ik mijn vrienden en familie ook niet meer belasten met mijn situatie.. en ben ik overgeleverd aan een instantie voor opvang en hun reglementaire grillen. Ik ben dit leven spuugzat !!! > Nee.. ik ben niet suïcidaal.. die andere grappenmaker begrijpt niet dat mij valium voorgeschreven word omdat ik spanningsklachten heb.. verergerd door het gebrek aan privacy, autoritair personeel, een grimmig vooruitzicht op een ( voor mij ) zenuwslopend traject dat niet doet wat het “primair” zou moeten doen: de doelstelling van st. De binnenvest zou moeten zijn: mensen zo snel mogelijk laten reïntegreren in de maatschappij.. toch? Maar als ik liever mijn eigen traject bepaal.. omdat de vooruitzichten mij niet bevallen >>> maanden in de soeprij staan in een opvang die mij niet bevalt > maar tijdelijk “nodig” is.. Als IK kies voor een sneller traject.. als ik geen handtekening wil zetten onder een document die mij door het gebrek aan alternatieven min of meer word afgedwongen.. dan sta ik dus op straat.. verlies ik mijn inschrijfadres.. Dus mijn uitkering.. en alle noodzakelijke basale levensbehoeften.. ga maar een baan zoeken EN houden > als je in een poort ligt te slapen. Een huis is je vertrekpunt.. je aankomstplek.. bij mij is dat een “huis” vol (ander) gespuis.. rond de 80 man.. stemmen.. overal stemmen.. probeer het eens.. maanden slapen op Schiphol ofzo.. niet te harden! Ik wil werken.. maar zonder inschrijfadres word je beslagvrije voet op 0% gesteld komen schuldeisers (waaronder de gemeente) alles van je afpakken.. Want je hebt geen adres meer.. dat adres waar ze je willen “helpen” maar waar je niet geholpen word: als je HUN niet helpt: Want het is idd “niet voor niets” het kost maandelijks bakken met geld.. het geeft iedereen een baan.. maar houd mij in een cirkel.. waar ik zsm. van wil losbreken.. Daar krijg ik niet de kans voor.. met deze tegenstrijdige regels ben ik verdoemd tot het zijn van een duur “urgent” geval dat liever een huurwoning betrekt.. bij gebrek geld niet KAN huren > en dus urgent blijf.. daar vaart st. De binnenvest wel bij > ik niet.

   • De andere Leidse burgert op

    Ik heb Simon van de zomer al gesproken toen hij voor de derde keer bij de binnenvest was ik citeer: ” ja ik heb schulden, maar mag ik ff lekker zelf bepalen wanneer ik daar wat en wanneer aan ga doen” kijk en dan heb je er dus geen flikker van begrepen want zo werkt het zowel binnen als buiten de binnenvest niet

    • Ik ken je niet.. Dus citeer maar een eind raak.. het klopt niet eens.. er zijn zoveel Leidse burgers.. en die worden net als de daklozen financieel benadeeld.. terwijl van de noodzakelijke “ambulante zorg” een duur “hospitalisatie” traject word gemaakt dat vaak een ongewenst resultaat heeft.. ten nadele van de levensdagen en wensen van de cliënt.. en ten voordele van st. De binnenvest.. De doelstelling is mij zo snel mogelijk te helpen tegen zo laag mogelijke kosten.. die “kosten” zijn ook subsidie inkomsten.

 1. Nicoline Diouf

  Ik zou deze meneer aanraden om in de momenten dat hij doelloos naar de klok zit te kijken eens de film Pursuit of Happiness te bekijken… misschien steekt hij er nog wat van op 😉

  • Ik heb eens gegoogeld en de door u genoemde film, en het boek waarop het is gebaseerd, bevestigen een geliefd rechts cliché, dat de medemens/de samenleving van zorg om de dakloze ontslaat: als je wilt en droomt en aanpakt, kun je alles bereiken.
   .
   “The film implied that, by his unique superior brilliance and entirely on his own, Chris Gardner challenged powerful systemic forces that vanquished millions of apparently inferior others. Thus, Hollywood fed what WRAP termed a grand, all-encompassing public “collective deception” or “collective mis-recognition” of the reality of homelessness, from which two flawed assumptions flowed:

   Individual: “I must dig myself out of this homeless morass, or I am a failed inferior human. If Chris could do it, so could I.”

   Society: “You must dig yourself out of this homeless morass, or you are a failed person. If Chris could do it, so could you.”

   “To make matters worse,” writes WRAP [Western Regional Advocacy Project], “many politicians, government officials, community agencies, corporate interests, and journalists immediately declared that these homeless people were themselves the problem. They were losers, addicts, crazy, lazy, misfits.”

   “It was no accident that this popular feel-good film was released for the 2006 Christmas season.”
   .
   Dhr. Simon heeft wel iets gedrevens, iets van laat me met rust, laat me mijn gang gaan en geef me wat ik eis – een man met een droom en een wil. Alleen leeft hij niet in een Hollywood feel-good movie – en zijn rechtse vormen van wegkijken niet de werkelijkheid.

   http://beyondchron.org/the-pursuit-of-happyness-housing-is-a-human-right/

   • Zou u ook hebben die gedrevenheid > Hoop ik dan maar.. makke schaapjes die meewerken daar zijn ZIJ erg blij mee.. maar als je het daar niet zou redden zoals ik.. inziet op wat voor manier U dan moet wachten op wat geen gewenste oplossing is.. > voor u < De alternatieven op verblijf onmogelijk zijn.. of.. erger nog > onmogelijk worden gemaakt! Als u vast zit in een kruising tussen een halfopen-gevangenis en een gekkenhuis.. waar u aan uw tax zit.. dan leeft u niet in een “hollywood feel good movie” Maar een Leidse verschikking! Van hollywood films krijg ik zowieso al geen goed gevoel.. en.. ik ben ook totaal niet politiek geëngageed hoor.. Doorgeschoten links is nog enger dan extreem rechts.. communisme is erger dan kapitalisme.. een “coöperatief kapitalisme” wereldwijd dat zou een menswaardige samenleving opleveren zonder de excessen.. maargoed ik zie: “EIGEN VOLK EERST” (bijvoorbeeld) niet als een rechtse Leus > eerder als logica.. je kan je eigen daklozen en inwoners van Leiden nog niet eens adequaat helpen > wit,bruin,zwart,geel >met een Nederlands paspoort.. wees eerst humanitair naar dat “eigen volk” > vluchtelingen > laat ze bv. In oost nederland gaan wonen > daar heeft men leegloop.. Hier > volle opvangcentra voor nederlandse daklozen.. en andere regionalen in nood! Bovendien is er veel leegstand in kantoorpanden.. vastgoedhandelaren willen daar niet op afwaarderen.. De volgende bubbel zou dan barsten.. Dit keer geen (te) dure huizen. Maar omgebouwde kantoorpanden die dan maatschappelijk meerwaarde krijgen.. (als privaat bezit niet)

  • Als er geen redelijk aanbod was gekomen dan zat ik daar nog! IK ook niet! Er is een hele industrie om dakloosheid heen gebouwd.. Maar.. >>> het kan humaner en efficiënter in de kosten!

   • Dit stukje hierboven had ik op een PC in de opvang geschreven er ontbrak bij het uploaden ineens een groot stuk.. 1.Misschien omdat de Lap tekst te groot was.. of 2. omdat alles daar aangesloten zit op “Microsoft community services” die zoals andere bedrijven en instellingen een donatie hebben gedaan aan het pand de nieuwe energie> “is mede mogelijk gemaakt door..” staat daar op wat bordjes in de gang.. anyway.. Ik was rustig aan het tikken.. Iedereen antwoord aan het geven.. werd mij ineens tot 6 uur een zgn. “time-out” gegeven door de aan mij toegewezen maatschappelijk werkster.. ? Alle spreekkantoren in het pand zijn van glas.. De “huis”kamer net een aquarium.. ik had haar aangekeken terwijl ik langs haar kantoor liep: dat was de reden volgens haar.. daardoor liep ik pesterig mijn lunch mis.. en nu zit ik in de bibliotheek met wifi.. waar burgemeester Henry Lenferink laatst een voorlees beurt gaf aan kinderen uit het kinderboek: “een huis voor harry” ik hem filmde.. zoals ik ook in de opvang gefilmd word.. (terwijl ik dat daar zelf niet mag doen) “Harry heeft geen huis.. en dat vind Harry niet leuk!” las de burgervader voor aan de kindertjes.. OK.. t boek ging over een dakloze kat.. uit de context.. maar.. >IK< vind dakloosheid ook niet leuk.. ik ben een mens.. “ik heb geen huis! en Simon vind dat niet leuk!” Lees dat boek eens voor bij een raadvergadering burgemeester: als ik u een brandbrief stuur hoe de stad Leiden de daklozenproblematiek in de regio kan oplossen.. > op een (veel)kostenbesparende en humanere manier.. krijg ik niet eens een ontvangstbevestiging ? Hoe zit het met die 1.2 miljoen te duur uitgevallen containerwoningen.. en de wethouder mvr. van Genderen die toen (na vragen) opstapte? < Als oplossing..

 2. Pascal Springer

  Ik weet niet hoe jullie dit bekijken , maar als er 1 aanspoelt op zijn bananenschil krijgt ie gelijk alle hulp zo ook onderdak , eten & een zorgverkering!
  Deze man drink niet en geeft zelfs aan te willen werken maar hulp ho maar hoe krom kan het GVD zijn in een land!!

  • Pascal bij binnevest ga je een traject in van begeleiding schuldhulpverlening en de boel weer op de rails krijgen als je geschorst wort heb je je niet aan de regels gehouden en wordt je dr uit geknikkerd en je krijgt okk in dit traject niet direct een huis dus hij moet gewoon meewerken en geduld hebben

   • Martine dat moeten mijn kinderen ook die al 7 jaar ingeschreven staan en geen huis kunnen krijgen. Die werken er nog voor en betalen gewoon hun premies en toch worden ze zo oneerlijk behandeld (eigenlijk gediscrimineerd om een populair woord te gebruiken).

   • Ja joh pascal.. luister naar je moeder.. ze heeft het beste met je voor.. kuch kuch..
    het zit m in de woorden > “traject” “regels” (“niet direct”) en maatschappelijk heel duur > “geduld hebben” veel geduld.. heeeeeeellll veeeeelll geduld

  • Ik wou dat ik een syrische vluchteling was.. uit een land gebombardeerd met o.a. nederlands pensioengeld dan kon ik mijn probleem brengen naar een westers land.. (bijvoorbeeld) Nederland > kreeg ik voorang op de woningmarkt.. een compleet ingericht huis.. kon mij de scheve ogen van andere wachtenden niets schelen.. altijd nog beter dan het AZC.. jammer dan.. dat het ten koste gaat van de andere hulpbehoevende mensen.. zoals (lokale) daklozen.. ieder voor zich.. ja toch? TOCH? …. ???

   • Wat een schreeuwlelijk ben jij. Maar je plaatst wel erg veel buiten jezelf om en loopt liever met een vingertje te wijzen. Daar gaat het fout 👋🏻

    • Ik plaats het ook buiten mezelf.. Want.. ik zal wel moeten.. en als ik het bij mezelf zoek: dan word het me schier onmogelijk gemaakt door de regelgeving.. “het beleid” maargoed.. als je denkt dat ik mezelf enkel maar een slachtofferrol aanmeet op schreeuwerige wijze dan weet je niet wat “cynisme” betekend

   • En hier krijgen we de ware aard van het beestje te zien. Bah. In uw egocentrische wereldbeeld is alles en iedereen behalve U zelf schuldig aan uw huidige situatie. Ik hoop dat ze uw gesubsidieerde huurwoning aan zo’n vluchteling geven wie weet toont die daar tenminste misschien nog enige dankbaarheid voor ipv eindeloos op alles en iedereen te knkren

    • “De ware aard van het beestje” dat u dat denkt op te maken uit enkel mijn woorden.. bizar! “Walk a mile in my shoes” Hey.. denkt u nou echt dat ik het die mensen niet gun? Lees nou eens wat er staat.. 1. Eerst bombarderen ze Syrië plat met ons belastinggeld en de pensioenfondsen (hebben ZIJ en WIJ het nadeel) 2. Moeten ze vluchten voor geweld dat egocentrische mensen verijkt.. KOMEN ZE HIER krijgen ze voorang op een woning.. (weer ONS nadeel) Maargoed een stukje macro-economie wat z’n weerslag heeft op mijn bekrompen wereldje.. in uw optiek.. “best”

     • Waar ik me hard voor maak is “de ware aard van het beestje” > de stichting de binnenvest te laten zien: zij hebben in deze regio een “zorgmonopolie” omdat er geen andere alternatieven zijn.. De randgemeenten van Leiden moeten in dit huidige gecentraliseerde systeem hun daklozen verwijzen naar Leiden.. daarvoor krijgt Leiden van de staat een grotere zak met geld dan de randgemeenten> Dit subsidiegeld gaat naar de stichting die naar eigen zeggen een “non-profit” organisatie is.. (al hebben ze er een baan aan) “zonder winst-oogmerk” nogmaals: ze hebben er werk van.. Ze bepalen intern de regels die met de gemeente en de clientenraad word besproken.. Nou is het raadshoofd van die cliëntenraad een halve retard en (lullig voor hem) kreupel.. het is een beetje een schijndemocratisch stelseltje.. een praat maar raak kliekje.. een kleine vergoeding voor je deelname daaraan en wat etentjes als “perks” Terug naar de uitleg: Maandelijks stromen er duizenden euro’s per persoon naar deze stichting.. Zij hebben allerlei bedachte “hulptrajecten” zoals een containerwoning, een gezamenlijke woning in st. Juttemis of Katwijk. . Of.. waar het maar uit komt.. allemaal van stichting de binnenvest! “in ieder geval iets” word er dan gezegd.. klinkt logisch.. net als mensen opvangen die in een crisis zitten.. maar.. het is op de lange termijn allemaal.. ondertussen word je zelf beknopt qua inkomsten.. komt het geld niet op de plek waar het echt het hardste nodig is: nee niet de plaatselijke dealers, pooiers of kroeg.. die (eventueel) Via de persoon in kwestie op die manier verrijkt zouden worden.. MAAR die maandelijkse subsidiestortingen die nu opgehoopte miljoenen op een bank van de stichting de binnenvest zijn.. dat “werkkapitaal” dat zou beschikbaar moeten kunnen zijn voor makelaars.. die de cliënten dan kunnen uitzoeken voor zichzelf.. zodat ze dan na wat noodzakelijke ambulante zorg.. VRIJ zijn > te kunnen leven zoals het hun betaamt! klinkt logisch toch? In Leiden niet genoeg huurwoningen? Daklozen helpen? Geld over de balk gooien? “Who stands to benefit?” Riekt naar broekzak-vestzak praktijken.. ons-kent-ons.. ik krab jouw rug.. jij de mijne.. gebeuren.. wat dus logisch is: is verzanden in te dure schijnhulp? Mensen als vee ophokken en vertragen met een sausje van socialiteit? Wat lijkt het toch goed.. “iets is beter dan niets” maar mij geven ze steeds maar iets.. daarvoor word het steeds niets.

    • De andere Leidse burgert op

     Ja die jongen heeft echt serieus een probleem, allereerst met zichzelf misschien dat de ggz hem kan helpen maar de binnenvest gaat hem niet helpen hoor das een instelling voor daklozen niet voor patiënten! Die kan voorlopig niet eens op zichzelf wonen

     • Volgens mij spoor je zelf niet als je een anonieme reactie plaatst en een oordeel velt die kant nog wal slaat.. Gelukkig ken ik mezelf.. De mensen waar ik om geef mij.. en ik ken jou niet.. Doe je best maar mij te demoniseren.. slimme tactiek.. doen ze bij die stichting ook graag met mensen.. zodat ze hun label kunnen plakken.. hun hulpvaardigheid kunnen verantwoorden.. maar ik wil even verblijven en de gemeente geld besparen Door te vertrekken.. maar zo houden ze je BINNEN in de binnenvest.. op geraffineerde wijze.. Via regelgeving.. mensen schorsen.. hulpvraag doorschuiven.. geld innen

   • Jezelf zieliger vinden dan een vluchteling omdat bij je bij de opvang moet dweilen. Uitgekotst stuk stront, ik hoop dat ze je buiten laten doodvriezen. Iedere cent subsidie die aan jou word besteed is er 1 teveel. Je hebt mooie vage praatjes over dat je wilt werken maar als het erop aan komt is het enige wat je doet je hand ophouden, klagen en eisen.

    • “Uitgekotst stuk stront” ja dat is idd net zo omgekeerd als stellen: dat elke cent subsidie die aan mij besteed word er een teveel is.. >vind ik namelijk ook< daar gaat dit namelijk over.. en werken wil ik best hoor.. schilder me maar af als niksnut.. maar ehhh mag ik me bij jou inschrijven? Dan kan ik mijn inkomsten houden.. ALS ik ga werken.. zonder inschrijfadres hou ik nl. niks over.. kan alles in beslag worden genomen.. in de opvang kom ik niet aan mijn rust.. meneer of mevrouw Dekker.. ik vind mezelf niet zieliger dan een vluchteling.. maar dat ik dagelijks het pand van een opvang moet dweilen en dat dat mijn levensritme bepaald.. en dat het hun een schoonmaker scheelt terwijl ze dik innen op mijn misère (OK geen oorlogstrauma) dat ik niet de kans krijg mijn eigen traject te bepalen.. dat is best wel zielig.. het is de st. binnenvest die maandelijks jouw cent teveel ontvangt.. hardwerkende uitgeruste belastingbetaler dat je bent.

  • Pascal Springer

   Sanne Lim Dreef ik reageer op wat er staat die andere kant ken ik niet in dit geval.
   Maar van mensen die erg dicht bij me staan weet ik dat het gewoon een fijt is en dat ze je gewoon laten barsten tenzij…..zal de rest maar niet neerzetten hier maar treurig is het wel

  • Illegaal kamperen? Politie? boete? >>> boete niet betalen? = ophogingen!.. ophogingen niet betalen? >>> gevangenis.. gevangenis? > Tijdelijk huis.. droog!> maar wel je uitkering stopgezet.. ach je kan altijd nog duur zijn voor de maatschappij in de opvang van de st. de binnenvest als je weken wacht op je aanvraag van je gekorte WWB (je hebt immers geen huis)

   p.s. bedankt voor de tip.. ik dobber hier binnen ook rond ; )

 3. Een Leids burger op

  Het punt met vluchtelingen|statushouders was dat die vaak, mijns inziens tenonrechte, voorrang kregen bij sociale huurwoningen waardoor anderen nog langer moesten wachten. Zo was in 2016 de wachttijd voor sociale huurwoningen in Leiden 6 jaar voor reguliere woningzoekenden terwijl die voor statushouders toen slechts een half jaar was.
  zie verder ook:: https://nos.nl/artikel/2239835-meeste-gemeenten-geven-statushouder-nog-steeds-voorrang-bij-woning.html
  .

  Maar hier gaat om dakloze Simon die geen traject|schuldhulpverlening wil terwijl hij schulden heeft en die stichting de Binnenvest|Nieuwe Energie maar niets vind. Zij doen volgens hem veel te weinig, zouden niet effectief zijn en strijken subsidie op. (dat laatste is juist). Dat Simon een eigen huurwoning wil is begrijpelijk maar ieder moet op zijn beurt wachten. Beseft Simon wel dat er jongeren zijn die nog lang bij pa en ma moeten inwonen omdat er voor hen ook geen huurwoning direct beschikbaar is.? Simon verkeerd ook in de veronderstelling dat hij zonder hulp zelf sneller een woning kan vinden bij een makelaar.
  Niemand deugd. Alleen Simon zelf wel natuurlijk. 🙂

   • Nee stichting de binnenvest heeft dat natuurlijk.. “De waarheid in pacht” een professionele “hulp” organisatie die in deze hoedanigheid tamelijk ONprofessioneel bezig zijn.. met hun “dagbestedingen” die mijn dag bepalen.. Wie ben ik.. Maar een eenling, een valiumslikkende dwaas toch: wil graag een rustig huis voor mezelf zonder begeleider.. kan mezelf prima begeleiden.. al zou het fijn zijn als ik eens een flexbaan kon houden.. geen slechte tussenoplossing kon vinden maar een acceptabel eindpunt: van een kort en kostenbesparend traject.. op een plek die MIJ uitkomt ver weg van een bemoeizuchtige stichting met hun aanverwante “hulp”industrie.. heb ik dan: een inschrijfadres, werk, geestelijke rust.. > maar ik moet naar moeder theresa luisteren en de overste “huis”vader.. bekeken door waakzame camera’s en gefouileerd worden door controlerend beveiligings personeel.. een eigen huis.. privacy.. geen natgepiste stinkende toiletpot.. een veilig onderkomen.. geen maanden beknopt inkomen.. om een bv. een paar schoenen of een buskaartje zeuren bij een te laat betalende bewindvoering.. of toestemming van een groepswerker.. of.. “Onder het mom van” reïntegratie werken voor een belachelijk laag loon.. slaaptekort hebben in een veeschuur.. een baan volhouden en minder overhouden dan zelf gepland.. met alle bemoeienissen vandien.. “even door de zure appel heenbijten” zei die meneer die een salaris krijgt voor mijn aanwezigheid.. zelf lekker rustig slaapt thuis.. zelf autonoom is in doen en laten.. “Nee zelf zou ik het hier ook geen week volhouden” < zelfde persoon.. maar.. “het is zoals het is” en “het bepaalde beleid” Waarom? > Duur.. inhumaan.. schijnheilig.. het is nl. geen eenheidsworst.. maar maatwerk.. Wie zegt dat ik niet met m’n geld om kan gaan? Maak ook wel eens een foutje.. JA.. maar als we zo gaan beginnen > begin dan eens te vragen wat ik de belastingbetaler maandelijks kost.. en of DAT dan OOK geen fout is! Een onopgelost maatschappelijk probleem.. EN.. nog steeds het mijne.

 4. Grappig om te constateren dat zo’n dakloze Simon in staat is om lappen tekst op een PC te produceren, maar verder de mist in gaat wat betreft schulden maken of aan een dak boven de PC te komen.

 5. Grappig om te constateren dat jij niks van mij weet alsmede van de achterliggende situatie die hiertoe heeft geleid.. toch denkt te kunnen oordelen > was geschreven op mijn Samsung S4 Androïd telefoon.

 6. Bewoner leiden op

  Nou hij kan wel zo veel cometaar geven maar er zitten hier mensen die hier meer dan 4 jaar zitten. En nog niet vooruitkomen. Hij die in het nieuws komt denkt dat het Dan veel sneller gaat. Nee mooi mis.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline