(Foto's: Emile van Aelst).

Dakloze Simon uit Voorschoten in hongerstaking bij daklozenopvang De Binnenvest

Sinds gisteravond 19.00 uur zit Simon uit Voorschoten in een inmiddels doorweekte slaapzak op een muurtje voor het Papegaaisbolwerk waar Stichting De Binnenvest de daklozenopvang heeft. Hij is vastgelopen in het systeem zegt hij zelf over de reden waarom hij de stromende regen verkiest boven een warme plek in de opvang.

“Ik kan daar niet meer heen. Je zit maar naar de klok te kijken en er gebeurt niks. Ik wil gewoon een eenvoudige huurwoning. Dat kan ik de draad weer oppakken. Ik ben niet verslaafd, ik wil werken, maar het begint met een huis”, zegt Simon die zegt dat hij net zo lang blijft zitten tot er een oplossing voor hem komt. “En als die niet komt, dan vinden ze hier op een gegeven moment een dood persoon”.

Chris de Waard sprak vanmiddag met de dakloze Simon uit Voorschoten die al sinds gisteravond 19.00 uur tegenover het politiebureau op een muurtje zit om aandacht te vragen voor zijn situatie.

Advertentie

Leiden Maatschappij Voorschoten simondakloos


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×