(Foto's: Chris de Waard).

Omwonenden hechten aan groen en rust in en om Endegeest en Overgeest

Volgend jaar het moet de gemeenteraad van Oegstgeest het bestemmingsplan voor ‘De Geesten’ herzien. Het gaat daarbij met name over de gebieden Endegeest en Overgeest. Gisteravond werd daarom een participatiebijeenkomst gehouden in het gemeentehuis van Oegstgeest om bij belanghebbenden informatie en wensen op te halen voor de Nota van uitgangspunten die opgesteld wordt.

Chris de Waard sprak tijdens de participatiebijeenkomst in het gemeentehuis van Oegstgeest met projectleiders Joost Snepvangers (Endegeest) en Ilse Lubrun (Overgeest) van de gemeente Oegstgeest, met Joost Geluk die zo’n tweehonderd omwonenden vertegenwoordigt met zijn Stichting behoud Wilhelminapark en Geesten in oprichting en tenslotte met fractievoorzitter Frits van Dissel van Hart voor Oegstgeest.

Dat er zaken gaan veranderen in ‘De Geesten’ is wel duidelijk. Kasteel en Landgoed Endegeest zijn verkocht aan een ontwikkelaar, de Oudendal Groep, en in Overgeest wil Centrum ’45 het leegstaande bezit verzilveren. De gemeente denkt dat in beide gebieden woningbouw kan plaatsvinden, omwonenden zijn huiverig en vrezen vooral voor toenemende drukte in het gebied als er flink bijgebouwd gaat worden.

Het gebied waarvoor in 2020 een herzien bestemmingsplan moet komen.

Naast woningbouw behoren ook een basisschool, het lijkt een ideale kans voor de Leo Kannerschool die al vele jaren smacht naar nieuwbouw, en een internationale school tot de mogelijkheden. Plannen voor de vestiging van zo’n internationale school worden de afgelopen tijd ook steeds concreter. Zowel Leiden als Oegstgeest steunen de aanvraag van de Stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden (PROOLeiden) en de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (OPOO).

Ook het toevoegen van andere maatschappelijke functies in de twee gebieden behoren volgens de gemeente Oegstgeest tot de mogelijkheden. “We willen deze gebieden niet los van elkaar bekijken, maar juist de samenhang bewaren. Voordat er daadwerkelijk plannen gemaakt kunnen worden, willen we wensen, knelpunten en kansen inventariseren”.

Belangstellenden die gisteravond niet naar de bijeenkomst konden komen kunnen nog tot en met 21 februari een digitale vragenlijst invullen. De presentatie van de participatie-bijeenkomst is hier terug te zien.

 

 

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Politiek Toekomst Endegeest en Overgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×