(Foto's: Chris de Waard).

Kweektuin Singelpark verhuist naar tuin Volkenkunde

Officieel is de overdracht pas op 1 april aanstaande, maar afgelopen zaterdag namen de vrijwilligers van het Singelpark al een beetje afscheid van de Kweektuin die in 2013 werd aangelegd op de zogeheten ’trafolocatie’ naast het treinspoor. De kweektuin verhuist naar het terrein van museum Volkenkunde, naast de Morspoort. Op de plek van de huidige kweektuin komt op het verharde deel een duurzaamheidspaviljoen in het kader van het project de ‘Duurzaamste Kilometer van Nederland’.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark over de nieuwe kweektuin, de Singelparkbruggen en haar naderende afscheid als voorzitter.

De periode tot 1 april worden nog zoveel mogelijk planten, struiken en bomen die de afgelopen jaren door inwoners van Leiden zijn ingebracht en in de tuin zijn opgekweekt, overgeplaatst naar het Singelpark waar ze een definitieve plek krijgen. Ook de ‘serious request-bank’ verkast naar het Singelpark. De Bank die in 2011 werd gemaakt toen het Glazen Huis van 3 FM in Leiden stond, krijgt een plek aan het water bij Petit-Restaurant De Valk.

Chris de Waard in gesprek met projectleider Matthijs van Kampen van de Duurzamste Kilometer van Nederland over The Field.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Singelpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×